avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tema

Buna ziua va deranjez si eu daca poate cineva sa-mi de-a raspunsurile corecte la o tema pe care o am si nu prea ma pricep
A împrumută la începutul anului 2011 pe B și C cu suma de 1000 lei, sumă care urmează să fie restituită la sfârșitul anului 2011.
Răspundeți la următoarele întrebări:
1. Care sunt părțile raportului juridic civil?
2. Cine are calitatea de subiect activ și cine are calitatea de subiect pasiv?
3. În ce constă conținutul acestui raport juridic?
4. Dacă B are 13 ani, cum se va încheia actul juridic?
5. Dacă A are 16 ani cum se va încheia actul juridic?
6. În ce constă obiectul raportului juridic?
7. În cazul în care există un contract de împrumut, ce fel de act juridic (tipologia) este acesta?
8. Care sunt condițiile de formă pe care trebuie să le îndeplinească acest contract de împrumut?
9. Care sunt condițiile de capacitate pe care părțile implicate trebuie să le îndeplinească?
10. Dacă la încheierea contractului nu se respectă condițiile privind capacitatea, care este sancțiunea de drept civil aplicată actului juridic?
Va multumesc anticipat !
Stimat frumist,

Cred că ar fi cazul să vă rezolvați singur temele. Dacă aveți neclarități, dezbăteți-le la facultate cu colegii.

Scopul acestui forum nu cred că este să ajute studenții să trișeze, făcându-le alții temele în locul lor.

Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsei capacitatii procesuale crimxm crimxm Buna ziua, Ma lamureste si pe mine cineva ce spune d-nul judecator in aceasta solutie? Intra sau nu parte in proces Statul Roman prin PM... la cererea mea ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitatii procesuale FeliciaVincze FeliciaVincze Buna ziua Am semnat un contract de vanzare pentru prietena mea plecata in strainatate, cu o procura speciala facuta la un notar public, eu nu am primit ... (vezi toată discuția)
Se pot imprumuta intre ele? glo glo o societate comerciala poate imprumuta bani de la o alta societate comerciala? daca da .cum? multumesc (vezi toată discuția)