avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lipsei capacitatii procesuale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lipsei capacitatii procesuale

Buna ziua,

Ma lamureste si pe mine cineva ce spune d-nul judecator in aceasta solutie?
Intra sau nu parte in proces Statul Roman prin PM... la cererea mea de chemare in judecata ?!

Multumesc anticipat!

"Ora estimata: 8:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. A. S.
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Respinge ca neintemeiata exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta a paratului Statul Roman prin Primaria Municipiului....... Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Statul Roman prin Primaria Municipiului....... Cu cale de atac odata cu fondul. Pronuntata in sedinta publica, azi,.....
Document: Încheiere de şedinţă ........."



Cel mai recent răspuns: crimxm , utilizator 12:33, 7 Octombrie 2015
Capacitatea procesuala de folosinta consta in aptitudinea unei persoane de a avea drepturi si obligatii pe plan procesual.Daca s-a respins exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta asta insemana ca, are capacitate procesuala de folosinta,adica are aptitudinea de a avea dreptruri si obligatii procesuale, dar , nu are calitate procesuala pasiva,adica, nu exista identitate intre parat si cel care este subiect pasiv in raportul juridic deadus judecatii.Altfel spus,daca,Statul Roman prin PM poate sa aibe,in general calitate procesuala de folosinta(defintia ca mai sus) in speta dvs. Statul Roman prin PM nu are calitate procesuala pasiva, deoarece, nu exista identitate intre parat si cel care este subiect pasiv in raportul juridic dedus judecatii(calitatea procesuala pasiva). Sau mai pe scurt.Statul Roman prin PM nu poate fi parte (parat) in cauza dvs.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie ovidiu7 ovidiu7 doresc sa aflu ce inseamna fiecare -exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si -exceptia lipsei calitatii procesuale pasive Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala aser aser Cum poate afla instanta ca paratul pesoana juridica are sau nu capacitate procesuala de folosinta?daca paratul se prezinta la proces si participa activ? (vezi toată discuția)
Precizare de actiune Amicha Amicha In urma unei somatii de plata si a unui titlu executoriu am depus la Judecatorie o contestatie la executare impotriva Somatiei si Titlului Executoriu din ... (vezi toată discuția)