In urma unei somatii de plata si a unui titlu executoriu am depus la Judecatorie o contestatie la executare impotriva Somatiei si Titlului Executoriu din dosarul de Executare nr.... a Directiei de Venituri a municipiului ....
La primul termen, in lipsa mea, adica la prima strigare consilierul primariei depune intampinare in care invoca pe cale de exceptie lipsa calitatii procesuale de folosinta a primariei si anume art.21 din Legea 215/2001.
Mai tarziu in sedinta de judecata mi se comunica intampinarea si termenul urmator fara sa mai am timp sa ma uit in intampinare si fara sa pot sa-mi fac pe loc precizarea de actiune. Grefiera ma trece prezenta la sedinta.
Intrebarea mea este mai pot sa repar ceva ? Sau am pierdut procesul fara sa se mai discute fondul.
Daca fac o precizare de actiune in care expun motivele pentru care nu am reusit sa imi fac precizarea de actiune pe loc (* si anume : cauza s-a luat fara mine si intampinarea mi-a fost comunicata ulterior ,dar nu mi s-a dat cuvantul) in care cer sa se citeze in calitate de parat Mun. prin primar, mai am vreo sansa ?
Va multumesc
Exceptiile se discuta in contradictoriu. S/a invocat probabil exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a ... Nu exista exc lipsei calitatii procesuale de folosinta. Vi s/a comunicat intampinarea, astfel incat, pana la termenul urmator, puteti sa va exprimati punctul de vedere cu privire la cele invocate. Si oral , la respectivul termen.
Primaria chiar nu are capacitate de folosinta. Sa nu va ganditi sa chemati in judecata consiliul local pentru ca nici acesta nu are capacitate de folosinta (nici una nu sunt persoane juridice). Consiliul local are capacitate procesual-pasiva in contencios administrativ pentru ca asa dispune Legea nr. 554/2004.
Chemati in judecata municipiul. Singura solutie, cam neprocedurala, este sa va precizati actiunea in sensul ca intelegeti sa va judecati cu municipiul Y.
am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva, va rog
Am formulat cerere de interventie iar ulterior am observat ca la unul din capetele de cerere am uitat sa solicit si anularea unuianumit art. ( in contecios adm ).
Pot formula o cerere precizatoare in sensul de a adauga si solicita anularea acelui articol - in motivarea cererii am facut mentiune si asupra acelui art. dar nu este trecut in capatul de cerere prin care solicit anularea art.