avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precizare de actiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precizare de actiune

In urma unei somatii de plata si a unui titlu executoriu am depus la Judecatorie o contestatie la executare impotriva Somatiei si Titlului Executoriu din dosarul de Executare nr.... a Directiei de Venituri a municipiului ....
La primul termen, in lipsa mea, adica la prima strigare consilierul primariei depune intampinare in care invoca pe cale de exceptie lipsa calitatii procesuale de folosinta a primariei si anume art.21 din Legea 215/2001.
Mai tarziu in sedinta de judecata mi se comunica intampinarea si termenul urmator fara sa mai am timp sa ma uit in intampinare si fara sa pot sa-mi fac pe loc precizarea de actiune. Grefiera ma trece prezenta la sedinta.

Intrebarea mea este mai pot sa repar ceva ? Sau am pierdut procesul fara sa se mai discute fondul.
Daca fac o precizare de actiune in care expun motivele pentru care nu am reusit sa imi fac precizarea de actiune pe loc (* si anume : cauza s-a luat fara mine si intampinarea mi-a fost comunicata ulterior ,dar nu mi s-a dat cuvantul) in care cer sa se citeze in calitate de parat Mun. prin primar, mai am vreo sansa ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Ungureanu , Avocat 18:46, 10 Aprilie 2010
Faceti o precizare in scris si o depuneti intre termene la registratura, si sustineti-o si oral la urmatoarea sedinta.
Exceptiile se discuta in contradictoriu. S/a invocat probabil exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a ... Nu exista exc lipsei calitatii procesuale de folosinta. Vi s/a comunicat intampinarea, astfel incat, pana la termenul urmator, puteti sa va exprimati punctul de vedere cu privire la cele invocate. Si oral , la respectivul termen.
Multumesc
Primaria chiar nu are capacitate de folosinta. Sa nu va ganditi sa chemati in judecata consiliul local pentru ca nici acesta nu are capacitate de folosinta (nici una nu sunt persoane juridice). Consiliul local are capacitate procesual-pasiva in contencios administrativ pentru ca asa dispune Legea nr. 554/2004.
Chemati in judecata municipiul. Singura solutie, cam neprocedurala, este sa va precizati actiunea in sensul ca intelegeti sa va judecati cu municipiul Y.
buna ziua

am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva, va rog

Am formulat cerere de interventie iar ulterior am observat ca la unul din capetele de cerere am uitat sa solicit si anularea unuianumit art. ( in contecios adm ).
Pot formula o cerere precizatoare in sensul de a adauga si solicita anularea acelui articol - in motivarea cererii am facut mentiune si asupra acelui art. dar nu este trecut in capatul de cerere prin care solicit anularea art.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsei capacitatii procesuale crimxm crimxm Buna ziua, Ma lamureste si pe mine cineva ce spune d-nul judecator in aceasta solutie? Intra sau nu parte in proces Statul Roman prin PM... la cererea mea ... (vezi toată discuția)
Rolul activ al instantei lotuss lotuss In ce art. se prevede ca instanta in virtutea rolului sau activ ar trebui sa puna in discutia partilor capacitatea lor procesuala ? (vezi toată discuția)
Adresarea unei cereri de chemare in judecata a primariei - este corecta? (ca mod de adresare) zamfir.nic zamfir.nic Am chemat in judecata Primaria Municipiului pentru plata unor despagubiri. In INTAMPINARE aceasta a ridicat: \"Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a ... (vezi toată discuția)