avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Adresarea unei cereri de chemare in judecata a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Adresarea unei cereri de chemare in judecata a Primariei - este corecta? (ca mod de adresare)

Am chemat in judecata Primaria Municipiului pentru plata unor despagubiri.
In INTAMPINARE aceasta a ridicat: "Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a Primariei Municipiului" (conform Legii 215/2001, art.20, art.21 si art.77),
Cum se poate continua procesul ? Ar fi indicat sa precizez ca a fost o eroare de dactilografiere si ca in loc de Primarul Municipiului s-a dactilografiat Primaria Municipiului , sau cunoasteti alta metoda ?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:26, 11 Ianuarie 2020
Buna seara,
Eroarea de dactilografie nu are legatura cu calitatea procesuala pasiva.
Solicitati ajutorul unui avocat pentru ca s-ar putea sa fi chemat pe cine nu trebuie in instanta.
Faceti o precizare/modificare cerere initiala, chemati in judecata Municipiul Bucuresti, prin Primar Municipiu Bucuresti, Gabriela Vranceanu Firea, cu sediul in Bucuresti (si aici treceti exact adresa si codul fiscal). Timbrati din nou cu 20 lei, trimitere cu confirmare de primire si voila! Dar trebuie facuta toata treaba inainte de primul termen!
PS: Cum a spus si dl avocat, Primaria chiar a unui municipiu nu are calitate procesuala pasiva!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
Adyconst, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Primăria nu are calitate procesuala pasiva ci unitatea administrativ teritorială. Pana la primul termen de judecată puteți sa modificați acțiunea și sa precizați cu cine înțelegeți sa va judecați. Fiind un litigiu de contencios cel mai bine consultați un avocat.

In funcție de pretențiile dumneavoastră și calitatea procesuala pasiva poate fi diferită, fără o analiza a dosarului nu se poate spune la acest moment cu exactitate.

Cu stima,
Aveti la indemana solutia prezentată de user-ul adyconst,soluție corecta.Problema este ca nici nu a-ti început procesul și deja întâmpinați dificultati.Este indicat sa consultați un av si sa modificati/completați acțiunea atat timp cat acest lucru e posibil procedural,poate mai sunt si alte probleme de invocat,probe de solicitat etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gresala instantelor? aser aser Am un proces unde parat este primaria ,dar s-a prezentat la proces municipiu, cu toate documentele necesare discutiilor din proces ,prin consilier ... (vezi toată discuția)
Precizare de actiune Amicha Amicha In urma unei somatii de plata si a unui titlu executoriu am depus la Judecatorie o contestatie la executare impotriva Somatiei si Titlului Executoriu din ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei la recurs aser aser La recurs Primaria, ca parata, invoca exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,dar -am avut primul proces cu Primaria, in care am solicitat ca ... (vezi toată discuția)