avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate avodreamer

Activitate avodreamer

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
andrea_c a scris:

buna...ma alatura si eu din nou, trist dar adevarat. Vad ca v-ati apucat serios de treaba, bravo voua, sunteti puternici. Eu una sunt foarte dezamagita si nu stiu ce sa mai fac; sa mai dau odata sau nu; deja e a 2 oara si l-am picat, desi de data asta pe prostia mea, recunosc. E doar un zvon cu exam din februarie sau se stie ceva mai mult? si din ce invatati civilul ? v -ati luat ceva carti noi sau cum procedati?
mersi si sporrrrr


Eu n-am cumparat inca nicio carte noua. Citesc din tratatele vechi, cu NCC in fata. Mai dau timp editurilor sa vina cu ceva tratate de calitate :)

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Hi guys!

Cum stati cu studiul? Activitatea de aici e putin asa molesita. Nu mai propune nimeni spete? Sau grile?
Personal am ajuns la Persoana Juridica - Infiintare, reorganizare, incetare. Sper sa termin astazi si sa incep Teoria Drepturilor Reale. Am inceput cu civilul. E o prima lectura ca sa reimprospatez materia si sa imi dau seama de schimbarile aparute in NCC
Solutia ar fi un contract tripartit, in care cele doua societati sa fie comodatari si sa imprumute impreuna bunul.
Răspuns la discuția Drepturile sotului supravietuitor
Sotul supravietuitor are si drept de abitatie daca nu este titularul unui drept real de a folosi o alta locuinta corespunzatoare nevoilor sale. Dreptul de abitatie se stinge la partajul succesoral dar nu mai devreme de un an de la momentul deschiderii mostenirii. Acest drept este gratuit.
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Excelenta initiativa. Ma alatur si eu voua. Eu am inceput tot cu civilul si inaintez greu caci am terminat in 2004 si n-am mai reluat materia pana acum. Asa ca voi avea muuuult de munca mai ales ca a intrat in vigoare si NCCiv si citesc din tratatele vechi si studiez in paralel si legislatia noua.

Cu materia sunt in momentul de fata la Persoane- Persoana Juridica

Incerc totusi o opnie asupra spetei propuse de Misha80:

1. Forma de proprietate comuna existenta in speta este Proprietatea comuna in devalmasie. Avand in vedere ca proprietatea a fost dobandita in urma incheierii unui act juridic, conform art. 688, alin. 2 din NCCiv, i se aplica regimul comunitatii legale.

2. Prin urmare, cred ca actiunea in anulare e intemeiata . In regimul comunitatii legale, actele de instrainare sau grevare cu drepturi reale avand ca obiect bunurile comune nu pot fi incheiate decat cu acordul ambilor soti. ( 346 NCCiv). Actul incheiat fara consimtamantul expres al celuilalt sot, atunci cand acesta este necesar potrivit legii, este lovit de nulitate relativa ( 347 NCCiv). De asemenea trebuie avuta in vedere si exceptia dreptului dobandit de tertul de buna credinta, caz in care sotul prejudiciat poate cere doar daune interese de la celalalt sot ( 345, alin. 4 NCCiv ). Tertul dobanditor este aparat de efectele nulitatii numai in masura in care a depus diligenta necesara pentru a se informa cu privire la natura bunului.( 347, alin 2, NCCiv ).

Sunt curioasa daca mai are cineva aceeasi interpretare avand in vedere ca "sunt cam ruginita" in materie, dupa atata timp:)