avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate amonn

Activitate amonn

Prezint urmatoarea situatie:
in urma lucrarilor in santier efectuate un subcontractor imi emite o situatie de lucrari pe care o aprob. Datorita distantelor mari si a timpului scurt situatia de lucrari este semnata, stampilata scanata si transmisa subcontractorului pe e-mail. Subcontractorul la randul sau semneaza si stampileaza situatia de lucrari.
Subocontractorul emite o factura (intocmita corect) si ataseaza copie a situatie de lucrari de mai sus.

Intrebare: DPDV legal pot inregistra in contabilitatea mea aceata factura?

Legea contabilitatii mentioneaza la articolul 6:

(1) Orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ.
(2) Documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, vizat si aprobat, precum si a celor care le-au inregistrat in contabilitate, dupa caz.

Consider ca in situatia mea documentul justificativ este Factura (intocmita corect) si nu situatia de lucrari (care fiind o copie "nu poate sa angajeazeze raspunderea persoanelor care au intocmit-o")