este prima data cand folosesc acest site si sper sa ma puteti ajuta.
Ma aflam cu o ruda in masina, ea era la volan - este incepatoare.
Ne aflam intr-o intersectie in forma de "T", si am oprit pt a vira la stanga. Am asteptat sa treaca coloana de masini ce venea din sens opus, intre timp in spatele nostru a mai ajuns o masina care a observat faptul ca semnalizam la stanga, a asteptat sa viram dupa care urma sa isi continue drumul.
In momentul in care ruda mea s-a asigurat ca poate sa vireze la stanga, nu a obs ca din spate se angajase o alta masina in depasire - era deja in viraj, eu am vazut ca o masina ne depaseste - i-am tras de volan si am ridicat frana de mana dar ruda mea s-a pierdut, a incurcat pedala de frana cu cea de acceleratie si am lovit masina pe lateral.
Deci, exceptand faptul k ruda mea e incepatoare si s-a pierdut - masina nu avea voie sa depaseasca intr-o intersectie;
Intersectie este formata dintr-un drum principal si unul secundar. Noi viram de pe drumul principal catre cel secundar;
Exista la iesirea de pe drumul secundar un semn "STOP";
Drumul principal nu este marcat cu banda continua sau discontinua !!!!!
Problema e ca a scos-o pe ruda mea total vinovata pt ca nu s-ar fi asigurat indeajuns - cu probabilitatea ca masina ce ne depasea sa fi fost in unghi mort.
Are vreo sansa sa castige daca va face contestatie?
Pe PV este trecuta o amenda de 264 (cred) ron.. suma nu este mare, dar nu mi se pare corect sa o platim atata timp cat nu am gresit cu nimic.
Elemente pe care ma bazez: adresa trecuta de of. de politie unde s-a intamplat accidentul este alta. Atunci cand m-a intrebat unde s-a intamplat accidentul i am zis k s-a intamplat pe "Prelungirea Bradului", iar in PV a trecut doar "Bradului" - diferenta dintre aceste 2 strazi este de apx. 1 km.
Am sunat la politie sa anuntam ca a avut loc un accident si dorim sa ne trimita o masina de politie - dar ne-au zis k toate masinile si agentii sunt ocupati cu un eveniment ce avea loc in oras. Am mutat masinile intruncat nu erau soldate cu victime si incurcau circulatia - iar la declaratii, politistul ne-a zis ca era mai bine daca vedea masinile si venea imediat la locul faptei. Deci? Eu am sunat, ei nu au venit!!
Apoi, am un martor care a vazut totul, pentru ca masina martorului astepta sa iasa de pe drumul secundar pe cel principal si astepta pt a ceda trecerea - deci totul s-a intamplat in fata lui.