avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate ralyna

Activitate ralyna

buna seara!

este prima data cand folosesc acest site si sper sa ma puteti ajuta.

Ma aflam cu o ruda in masina, ea era la volan - este incepatoare.
Ne aflam intr-o intersectie in forma de "T", si am oprit pt a vira la stanga. Am asteptat sa treaca coloana de masini ce venea din sens opus, intre timp in spatele nostru a mai ajuns o masina care a observat faptul ca semnalizam la stanga, a asteptat sa viram dupa care urma sa isi continue drumul.
In momentul in care ruda mea s-a asigurat ca poate sa vireze la stanga, nu a obs ca din spate se angajase o alta masina in depasire - era deja in viraj, eu am vazut ca o masina ne depaseste - i-am tras de volan si am ridicat frana de mana dar ruda mea s-a pierdut, a incurcat pedala de frana cu cea de acceleratie si am lovit masina pe lateral.

Deci, exceptand faptul k ruda mea e incepatoare si s-a pierdut - masina nu avea voie sa depaseasca intr-o intersectie;
Intersectie este formata dintr-un drum principal si unul secundar. Noi viram de pe drumul principal catre cel secundar;
Exista la iesirea de pe drumul secundar un semn "STOP";
Drumul principal nu este marcat cu banda continua sau discontinua !!!!!

Problema e ca a scos-o pe ruda mea total vinovata pt ca nu s-ar fi asigurat indeajuns - cu probabilitatea ca masina ce ne depasea sa fi fost in unghi mort.

Are vreo sansa sa castige daca va face contestatie?

Pe PV este trecuta o amenda de 264 (cred) ron.. suma nu este mare, dar nu mi se pare corect sa o platim atata timp cat nu am gresit cu nimic.

Elemente pe care ma bazez: adresa trecuta de of. de politie unde s-a intamplat accidentul este alta. Atunci cand m-a intrebat unde s-a intamplat accidentul i am zis k s-a intamplat pe "Prelungirea Bradului", iar in PV a trecut doar "Bradului" - diferenta dintre aceste 2 strazi este de apx. 1 km.

Am sunat la politie sa anuntam ca a avut loc un accident si dorim sa ne trimita o masina de politie - dar ne-au zis k toate masinile si agentii sunt ocupati cu un eveniment ce avea loc in oras. Am mutat masinile intruncat nu erau soldate cu victime si incurcau circulatia - iar la declaratii, politistul ne-a zis ca era mai bine daca vedea masinile si venea imediat la locul faptei. Deci? Eu am sunat, ei nu au venit!!

Apoi, am un martor care a vazut totul, pentru ca masina martorului astepta sa iasa de pe drumul secundar pe cel principal si astepta pt a ceda trecerea - deci totul s-a intamplat in fata lui.

Va multumesc anticipat!!