avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2052 soluții astăzi
Forum Activitate MariusCP

Activitate MariusCP

NU stiu cel mai bine ce sa fac, de aceea am intrat pe acest forum, pentru un sfat de la persoane care stiu.
Agentia NU mi-a returnat niciun ban si nici nu vrea. Poate m-am exprimat eu gresit inainte.
Am inteles de la alti pagubiti ca avea mai multe procese pe cale civila pe care le-a tot eschivat si nu s-a rezolvat nimic. Pe cale penala macar este implicata si politia, sunt mai multi martori si vinoavtul chiar e pedepsit / nu mai pagubeste si pe altii.

Acum persoana este in arest, ea singura nu cred ca imi mai da nimic.
S-ar putea sa i se puna sechestru pe bunuri, insa asta ca urmare a achetei deschisa de catre Politie, drum care duce la proces penal

In momentul de fata am cerut ca plangerea mea sa fie "lipita" in dosar alaturi de ceilalti.
Pot incepe proces impotriva aceleiasi persoane si civil si penal?


In ceea ce priveste agentia, nu stiu daca sunt complici cu ea sau nu... poate si ei au fost pacaliti... insa rolul lor in tranzactia mea era tocmai sa nu fie nimeni pacalit.
Necunoasterea legii nu te scapa de sanctiuni.

In plangerea facuta la politie am solicitat returnarea sumei pagubite. Cand am vorbit la telefon cu patronul agentiei nici comisionul nu voia sa mi-l dea amiabil, daramite toata suma...


Da, acela este cazul.
... dar nu era agent imobiliar, ci accepta si colaborari cu agentii... era proprietara apartamentului...
@avocat_lascoschi Nu cunosc termeni juridici, asa ca nu pot face diferentiere intre vina civila si penala. Ce cunosc insa este faptul ca agentia m-a taxat pentru un serviciu care mi-a adus un prejudiciu, nu un beneficiu. Daca atunci cand m-au dus sa vad apartamentul verificau actele corespunzator, nu ajungem in situatia data.

In ceea ce o priveste pe proprietara apartamentului, s-a dispus inceperea urmarii penale de catre Politie, dupa ce i s-a facut un flagrant; pe baza acestuia si a plangerilor mai multor pagubiti a fost arestata si probabil va fi si judecata curand.


@jamesdean Am vorbit cu proprietarul agentiei si el a zis ca nu are de ce si de unde sa imi dea comisionul inapoi; agentia a inchis-o intre timp ca nu aveau clienti; iar agentul care a intermediat nu mai lucreaza la el intre timp din spusele lui si nu mai da de el la telefon.

Cine raspunde in solidar? Agentia sau agentul?
Contractul era stampilat de catre agentie, nu cu datele agentului, factura la fel.
Eu stiam ca pentru orice actiune desfasurata in timpul cat functiona agentia, patronul acesteia este responsabil in fata legii, mai ales daca e si administrator. El trebuia sa il invete pe agent ce sa verifice si raspunde daca agentul greseste. Ma insel?

Eu imi doresc sa recuperez banii pierduti.
Probabil pentru cei 3100 RON va dura, insa cei 420 RON pot fi returnati chiar acum.
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca ma puteti ajuta cu situatia de mai jos:

In luna iulie 2011 am inchiriat un apartament de 2 camere, printr-o agentie imobiliara, pornind de la un anunt postat de ei pe anuntul.ro

Am completat un contract de inchiriere standard al agentiei, in care apar numele si sumele date. Am platit avans pe sase luni (4500 RON), si comision agentiei imobiliare (420 lei).
Nici pana in ziua de azi nu am intrat in apartament, deoarece proprietara s-a dovedit a fi o escroaca, care acum este in arest pentru inselaciune sub forma continuata.

- De la Politie am aflat ca proprietara avea buletinul expirat, ceea ce inseamna ca agentul imobiliar nu si-a facut treaba bine cand a verificat actele.
- Agentia mi-a taiat factura doar mie, desi pe contract au scris ca a luat cate o suta de euro de la proprietar si de la chirias.
- Contractul standard scria "de inchiriere", desi a fost doar intermediere (Politia mi-a spus ca nu e valabil ca si contract de inchiriere decat cel de la Administrata Financiara, si eu nu pot intra in apartament pe baza hartiei facuta prin agentie)

De la proprietara am recuperat 1400 RON, ramanand 3100 pe care nu stiu cand o sa ii mai vad.
Agentia imobiliara nu vrea sa imi returneze comisionul, pentru o tranzactie care evident nu s-a finalizat corespunzator.

Proprietara clar e vinovata. Totusi, eu consider agentia responsabila pentru situatia creata si toti banii pierduti. In felul aceasta am depus si plangerea la Politie. De acolo insa mi s-a spus ca agentia nu mai are nicio obligatie.

Ce pot face in aceasta situatie, pentru a imi recupera banii?

Multumesc,
Marius