avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate Lioredana

Activitate Lioredana

Ma puteti ajuta cu incadrarea in cod caen a unei activitati care nu are inca meseria inregistrata in COR?
Respectiv consultant in babywearing (activitate de consiliere individuala pentru parinti in privinta sistemelor de purtare a bebelusilor). As asocia-o in aceeasi categorie de servicii cu cele de doula, personal life coach etc.

Conform CAEN cu explicatii as fi incadrat-o la 8899 Alte activitati de asistenta sociala, fara cazare, n.c.a. (diverse activitati de consiliere pentru familie), insa cei de la ORC mi-au transmis ca este cod cu restrictii pentru institutii ale statului (servicii sociale).

Cred eu ca ar merge fie: 8559 Alte forme de invatamant n.c.a. (consilierea asta e tot ca un fel de training individual) sau 7490 Alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice n.c.a. (unde intra alte activitati ale consultantilor nespecificate in alte coduri in mod expres).

Ma puteti ajuta cu o incadrare cat mai precisa?
Buna ziua.
Am aflat de curand ca fratele tatalui meu a obtinut retrocedarea unei suprafete mari de padure in nume propriu, declarandu-se unic mostenitor al bunicii mele. Intre timp a incheiat si un antecontract de vanzare cumparare pentru respectiva padure si a incasat un avans substantial.
Procedura de retrocedare este in ultimul stadiu, adica se asteapta inmanarea titlului de proprietate de catre primaria locala.
Ce solutie juridica am pentru a putea fi introdus parte in respectivul contract de vanzare cumparare? Mentionez ca nu am interesul de a-l anula, ci doar de a incasa partea care mi se cuvine.

Sa il dau in judecata pentru ca s-a declarat unic mostenitor sau sa fac contestatie la executarea hotararii de retrocedare?
Sau mai bine fac opozitie direct la primaria locala impotriva acordarii titlului de proprietate?

Va multumesc anticipat.