avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare padure

Buna ziua.
Am aflat de curand ca fratele tatalui meu a obtinut retrocedarea unei suprafete mari de padure in nume propriu, declarandu-se unic mostenitor al bunicii mele. Intre timp a incheiat si un antecontract de vanzare cumparare pentru respectiva padure si a incasat un avans substantial.
Procedura de retrocedare este in ultimul stadiu, adica se asteapta inmanarea titlului de proprietate de catre primaria locala.
Ce solutie juridica am pentru a putea fi introdus parte in respectivul contract de vanzare cumparare? Mentionez ca nu am interesul de a-l anula, ci doar de a incasa partea care mi se cuvine.

Sa il dau in judecata pentru ca s-a declarat unic mostenitor sau sa fac contestatie la executarea hotararii de retrocedare?
Sau mai bine fac opozitie direct la primaria locala impotriva acordarii titlului de proprietate?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
Lioredana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:33, 17 Octombrie 2011
Daca nu ati facut cerere de retrocedare in termenul prevazut de lege (dupa cum se pare ca a facut unchiul dvs) nu prea mai aveti ce face, decat sa-l convingeti sa va dea o parte de bani din sentimente familiale (legal, nu prea il puteti obliga). Nu s-a declarat unic mostenitor, a fost doar singurul care a formulat cerere. Legile fondului funciar nu prevad depunerea vreunei declaratii de unic mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate cu mai multi titulari leorot leorot Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema: Bunicul meu a avut 3 copii - tata si cei doi frati ai lui. Bunicul a deceat in 2002. Intre timp s-a castigat in ... (vezi toată discuția)
Inselaciune titlu de proprietate antinea antinea Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : tatal meu se afla intr-o disputa cu unul dintre frati . Dupa decesul bunicului meu,(in ... (vezi toată discuția)
Care sunt demersurile pentru retrocedarea unei suprafete de padure? ichimconsta2BC ichimconsta2BC detin actul original de vanzare-cumparare,a unei suprafete de 6h de padure,intocmit intre strabunica mea si socrul ei,in anul 1946. am depus cerere la primarie ... (vezi toată discuția)