avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselaciune titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselaciune titlu de proprietate

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : tatal meu se afla intr-o disputa cu unul dintre frati . Dupa decesul bunicului meu,(in anul 1995) fratele tatalui a mers la primarie si a declarat ca este unicul mostenitor a unei suprafete de 6000 m padure. Despre acest lucru nu a stiut nimeni pana acum doi ani cand s-a facut dezbaterea mostenirii. Fratele tatalui are titlu de proprietate pe aceasta padure. Tatal meu i-a cerut sa ii dea dreptul pe acea parte care i se cuvine, dar fratele se opune vehement si spune ca nu are nici un drept. Va rog sa imi spuneti ce ar putea face tatal meu pentru a recupera aceasta parte de mostenire? Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2022
antinea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:55, 16 August 2022
Buna ziua!
Se poate rezolva in instanta.Consultati un avocat.
Multumesc frumos!
Contează foarte mult cine a făcut cererea de retrocedare. Dacă erau mai mulți moștenitori, cererea trebuia făcută împreună, de toți cei îndreptățiți. Cererile de retrocedare s-au depus în 1991 și apoi, din nou, în 1997. Fie a depus bunicul cerere în 1991, titlul fiind eliberat pe numele acestuia și deținut acum de fratele tatălui dvs, fie a făcut fratele cerere în 1997 și titlul a ieșit doar pe numele lui. În primul rând, eu îl sfătuiesc pe tatal dvs să meargă la primărie să vadă de către cine a fost depusă cererea respectivă, cui i-a fost eliberat și cine a ridicat titlul de proprietate. Dacă tatăl dvs nu a formulat cerere de retrocedare, din experiența a 18 ani de lucru cu dosarele comisiei locale de fond funciar, vă spun că nu va rezolva mai nimic acum, toate instanțele solicită dovada formulării cererii de retrocedare în termenul prevăzut de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea lupu privind retrocedarea padurilor larisa4y larisa4y In urma succesiunii facute la notariat .am devenit proprietara a 58 ari padure. Mentionez ca tatal meu a avut titlu de proprietate a acestui ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlului de proprietate s-a fãcut legal? valixlm valixlm În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia). Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 nepoţii ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ordinul cu nr 192 din 1995 asupra dreptului de proprietate roscule roscule tata a mostenit pamant de la bunicu el a murit in 93 mama traieste am facut cerere in 1995 ptr stabilirea drep de prop. fiind singurul dintre frati si mama ... (vezi toată discuția)