avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea lupu privind retrocedarea padurilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea lupu privind retrocedarea padurilor






In urma succesiunii facute la notariat .am devenit proprietara a 58 ari padure. Mentionez ca tatal meu a avut titlu de proprietate a acestui teren.
M-am hotarat sa vand acest teren si m-am trezit in situatia ca verisorii mei mi-au spus ca ma dau in judecata deoarece si ei au dreptul la aceasta padure.Va rog frumos sa -mi dati un sfat pentru ca am o dilema :am dreptul sa vand aceasta padure (avand acte de proprietate) sau verisorii au si ei dreptul la acest teren forestier
Mentionez ca la data cand tatal meu a primit titlul de proprietate .fratii lui erau decedati.






Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
larisa4y, utilizator
Cel mai recent răspuns: cornaca , utilizator 14:15, 11 Noiembrie 2017
Din ceea ce scrieţi, înţeleg că este vorba despre un teren retrocedat prin legile fondului funciar. Presupun că acel teren a aparţinut, în trecut, în perioada comunistă, bunicilor dvs. Dacă tatăl dvs. a avut titlul de proprietate, înseamnă că el a depus cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, conform Legii 18/1991 sau legilor ulterioare ale fondului funciar. Aşadar, pentru a vă răspunde corect la întrebare, vă rog să spuneţi cine din familia dvs. a depus cerere de retrocedare a suprafeţei respective de pădure? Numai tatăl dvs.? Sau au depus şi fraţii lui sau - dacă aceştia erau decedaţi - copiii lor? Deci, trebuie să ştiţi exact cine anume a depus cerere la comisia locală de fond funciar (la primăria care a făcut retrocedarea). Dacă numai tatăl dvs. a depus această cerere (şi dacă a depus-o numai în numele dânsului, deci nu a fost semnată de nimeni altcineva decât de tatăl dvs.) atunci doar dânsul a devenit proprietar pe acel teren şi, implicit, terenul este moştenit de urmaşii tatălui dvs., adică de dvs. şi - dacă aveţi - de fraţii dvs. şi de soţia tatălui dvs. (dacă trăieşte).
Decadere din drepturi conform Legea nr.169.1997 si Legea nr.1/2000 a unuia dintre frati ! Caut pareri pro si contra ???? Cu precizarea ca unul dintre frati este mare sarlatan.


Initial doi frati Gicu si Costel mostenitori legal tatalui lor au facut impreuna cerere retrocedare terenuri conform Legea nr. 18/1991. In cerere lor se mentiona printre alte terenuri intravilane si extravilane si de un teren padure. Dupa araritia legilor 169/1997 si 1/2000 Gicu care locuia in localitate a facut cerere in numele sau pentru terenul padure. Costel care nu locuia in localitate bonlav si semi analfabet nu a mai facu cerere conform legilor 169.1997 si 1/2000 Tot in anul 2000 Costel bonlav a decedat. Gicu mai smecher a primit in separat de celelalte terenuri un alt titlu de proprietate din 2003 pentru cele 16 ha. padure. Dupa cum am scris initial exista o cerere din anul 1991.
Intrebarea este : Se considera Costel care nu a facut cerere decazut din drepturi ? Pot solicita copii acestui vreun drept privind padurea de 16 ha. Legile retrocedarii fiind legi speciale cu termene exacte.
Unii spun ca este decazut din toate drepturile. Altii spun ca exista cererea initiala din 1991 conform legea 18. Altii spun ca indiferent daca Gicu mai hotoman a obtinut totul Costel respectiv fii acestuia nu pot fii decazuti din dreptul la mostenire. Gicu care este mai hotoman initial a promis nepostilor cat si lui Costel ca ca impartii in mod egal totul . Acum Gicu mai bandit sa sucit si nu mai vre sa dea nimic. In eventualitatea unui proces ce sanse sunt de a castiga drepturile de mostenitor si efectiv imartirea in mod egal a celor 16 ha. de padure. Sanse ? opinii ? se merita ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi conform legea nr.169.1997 si legea nr.1/2000 a unuia dintre frati ! caut pareri pro si contra ???? cu precizarea ca unul dintre frati este mare sarlatan. cornaca cornaca Initial doi frati Gicu si Costel mostenitori legal tatalui lor au facut impreuna cerere retrocedare terenuri conform Legea nr. 18/1991. In cerere lor se ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa cred ca sunt juristi ,avocati in ialomita-anrp habar nu au de obligativitatea de a depune cerere teren padure -legea nr.1/2000-daca exista cerere conform legea nr.18/1991 cornaca cornaca Obligativitatea de a depune cerere teren padure -Legea nr.1/2000-Daca exista cerere conform Legea nr.18/1991 Doua persoane frati, depus cerere conform ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)