avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters226238

Activitate ContSters226238

De la structura de resurse umane. Din cate stiu faci un raport prin care soliciti sa se aprobe eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte daca ai fost sau nu sanctionat disciplinar. In acelasi raport adresezi conducerii rugamintea ati semna scrisoarea de recomandare atasata, daca sunt de acord cu ea. Si atasezi o scrisoare de recomandare. Te duci apoi frumusel fie la seful tau sa se ocupe de ea fie la resurse umane daca te intelegi cu ei. Cel mai bine e sa mergi la resurse umane ca sa faca ei adeverinta si sa bage ambele documente la semnat deodata. Dar vb cu seful tau in prealabil, sa nu spuna ca il sari..stii tu cum e cu ierarhia..cam asta ar fi procedura la politisti, asa stiu eu. Sa nu te duci insa sa iti faca ei scrisoarea de recomandare ca nu ai sa vezi. Pe de o parte o sa iti spuna ca nu intra in atributiile lor, ca pot sa dea referinte despre tine doar daca li se cere expres..pe de alta parte..cine stie ce iti scriu acolo. Mai bine o faci tu. Eu gasisem la un moment dat niste modele de scrisori de recomandare pe net, pentru inscriere la niste cursuri la Institutul Roman de Diplomatie..parca asa ii zice..
Bafta!

Ps. Nu mi se pare deloc o dovada de maturitate sa vb pe un forum public despre calitatea unor oameni care ti-au aplicat o sanctiune in contextul in care ai nevoie de anumite acte de la ei..fix acum..si nici sa discuti despre structurile ministerului..parerea mea..pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda..Prietenii stiu de ce..
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Desi pana la urma am luat, nu pot sa nu spun ca a fost cel mai urat examen pe care l-am dat vreodata. Eu am terminat facultatea acum 10 ani si in acest interval am dat admitere la INM de trei ori. Prima data am picat cu o medie in jur de 5, a doua oara, dupa de s-a introdus grila cu 66 si a treia oara cu 78 (2005, se intra cu 8). Niciodata insa nu m- am simtit furata, neindreptatita, am stiut si am spus f clar ca nu am luat pentru ca nu am fost pregatita. Aici insa..daca tot nu voiau sa intre lumea trebuia sa faca niste subiecte ff grele si barem stia lumea o treaba. Ca materie era destula, aveau de unde alege. Au ales insa sa faca subiecte relativ accesibile cu niste bareme..de rasul curcilor. Toti cu care am vb au spus ca baremele au fost facute cu rea credinta. Ca sa nu mai vb de corectura facuta de unii avocati..note marite cu 2 puncte...spune multe..vorba cuiva.
Sper ca toti cei care am intrat sa nu uitam aceste momente si daca ne va fi dat vreodata sa schimbam ceva..sa o facem.
Am luat si eu. Mi-au marit la civil cu 1 pct si 40 sutimi, si la proc pen cu 1 pct. Cam asa imi apreciasem si eu lucrarile.Am luat cu 7.32.
Felicitari tuturor care au intrat!
Din cate stiu eu, contestatiile se solutioneaza in Bucuresti..din punctul asta de vedere ar fi oarecum normal sa nu stie cei de la Tm cand se afiseaza. Pe de alta parte e posbil sa fie prea ocupati astia de la Bucuresti cu deffinitivatul. Apropo, stiti ca rata de promovabilitate la def in ultimii ani e cca 20 la suta ? In conditiile in care cre prezenta 80 la suta la cursuri...asa am auzit in targ...adica intra 15 la suta din care se definitiveaza 20 la suta..tare, nu?
Mugur1979, eu sunt promotie 2002, nu am dat acest examen dar am vazut vreo 7 colegi inscrisi de la noi din promotie (inclusiv sefa de promotie de la arma politie), fara sa ma uit ff atent pe lista.
Si stiu pe cineva inscris la procurori promotie 97 care are 7.60.
Disponibilizarile si reducerile astea salriale au speriat pe toata lumea.

Bafta tuturor!
Ce tare e faza asta cu pomana. ...la asta chiar nu ma gandisem desi vine postul..sarbatorile de iarna... foarte tare
Nu, de fapt asteptam o recorectura corecta, daca exista asa ceva. Nu stiu daca donsoara in cauza stie, dar anul trecut au fost diferente atat de mari la recorectura pt ca la prima mana au fost domni avocati care au dat 2 pe lucrare considerand ca dl. catindat nu merita sa fie avocat dupa criterii doar de ei stiute. Iar corectura in contestatii a fost facuta de profesori. Si i-as mai sugera donsoarei cu pomeni sa se uite la lista aia cu primii picati, unde sunt note gen 10, 9, 8 si 4.80 la o materie sau 3 la o materie. Cine crede ca nota aia mica e pe bune..trebuie sa aiba o problema.
Si eu sper, mie imi trebuie 20 de sutimi. Si eu cred ca o sa mai treaca cativa in contestatii, in principiu cei cu note mari carora le lipsesc cateva sutimi, asa ar fi normal.
MamiStefi, subiectele de la barou nu au fost grele. Baremele au fost insa extrem de prost facute. Dupa ce termini cu ex de duminica, daca esti interesata, sa te uiti cum au cerut de ex. momentul pana la care poti sa introduci o cerere si au punctat...discutii despre admisibilitatea cererii respective si altele asemenea. Personal, am dat admitere la Inm si am picat, dar nici o secunda nu am avut impresia ca as fi fost furata. Pentru ca am stiut ca am picat pt ca nu am fost pregatita suficient. La barou..e cu totul alta poveste..
Bafta tuturor duminica!
Pentru Avocatel 2011: problema tocmai asta e: subiectele NU au fost inaccesibile, nu au fost grele. Ci baremele au fost intocmite cu mare nesimtire si cu rea credinta. Aici e pb din punctul meu de vedere. Nu se poate ca, de ex, la efectele actiunii in revendicare sa punctezi 1.50 problema cheltuielilor si 1 pct restul. Sa alegi dupa cum vor muschii tai care dintre cazurile de suspendare le punctezi si pe care nu. Aici mi se pare mie abuziv. Legat de notele de anul trecut, explicatia am inteles ca a fost ceva de genul: au corectat avocati care nu aveau nici o treaba cu cartea si in contestatii au corectat profesori. Si de aici diferentele majore.
Personal, am facut contestatie, am nevoie de 20 de sutimi ca sa iau.
Ceea ce mi se pare mie inadmisibil este sa vad oameni cu note ff mari la unele materii si 2 sau 3 la una din materii. Eu refuz sa cred ca un om care ia 7 la pr. civ, 10 la penal..scrie de 2 la civil...nu cred asta nici in ruptul capului. Mai ales ca a fost si grila. Pe de alta parte pentru cazurile cu medii si note infime pe linie..nu cred ca e imposibil..pentru ca, cel putin in Bucuresti, unde am fost claie peste gramada, s- a copiat la grila.
Bafta tuturor!
Eu am inteles ca sigur se vor afisa saptamana asta..cand..numai ei stiu. Si ca lucrarile de la Bucuresti s-au corectat la Cluj si ca ar fi fost multi corectori (la 100 de lucrari 2 corectori, cica asa s-ar fi impartit). Probabil asa se explica, daca e adevarat, cum s-au incadrat in 2 saptamani.

Bafta tuturor!