avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate alexutza87

Activitate alexutza87

Răspuns la discuția reintoarcere la serviciu din CIC
freeelis a scris:

Legea nr 202/2002 republicata, privind privind egalitatea de sanse intre femei si barbati prevede la art.10 alin.7 :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Referitor la ceea ce este prevazut in Reg.Intern, pentru a ne pronunta cat mai exact cu privire la situatia dvs poate reusiti sa ne postati exact acea prevedere la care se referea angajatorul dvs ...

buna ziua!referitor la legea sus mentionata:eu am un baietel de 2 ani si 3 luni;in data de 15.05.2009 am intrat in concediu prenatal,iar incepand cu data de 01.06.2009 salariile echipei mele s-au marit cu aprox 300 ron brut.in momentul in care am revnit din CIC(inainte de cei 2 ani),in data de 01.03.2011 mi s-a spus ca voi reveni pe vechiul salariu deoarece in lipsa mea nu s-au modificat salariile;ulterior am aflat ca am fost mintita.
Cum as putea sa procedez?exista vreo sansa sa primesc banii inapoi,exista vreo lege care sa ma ajute in acest sens?
Pana la urma sunt banii mei si nu am de ce sa ii pierd.
va multumesc anticipat