avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcere la serviciu din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcere la serviciu din CIC

In noiembrie ar trebui sa reincep serviciul dupa CIC. Am depus cerere la firma si mi s-a raspuns ca ar exista un conflict de interese (prevazut in Regulamentul Intern) datorat faptului ca sotul meu si-a deschis o firma in 2010 care e concurenta (in opinia angajatorului meu) cu firma unde sunt eu angajata. Prin urmare, eu as savarsi o abatere grava, conform Regulamentului Intern, care inseamna sa nu ma mai intorc la serviciu. As dori sa stiu daca am dreptul sa ma intorc la serviciu si daca dau in judecata angajatorul, ce sanse am sa castig procesul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 17 Octombrie 2011
Aveti dreptul sa va intoarceti la munca.
In situatia in care aveti inclusa in contract o clauza de neconcurenta, aceasta nu poate sa se rasfranga asupra activitatii sotului dumneavoastra. Trebuie sa vedeti care sunt prevederile acestei clauze.
Legea nr 202/2002 republicata, privind privind egalitatea de sanse intre femei si barbati prevede la art.10 alin.7 :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Referitor la ceea ce este prevazut in Reg.Intern, pentru a ne pronunta cat mai exact cu privire la situatia dvs poate reusiti sa ne postati exact acea prevedere la care se referea angajatorul dvs ...
freeelis a scris:

Legea nr 202/2002 republicata, privind privind egalitatea de sanse intre femei si barbati prevede la art.10 alin.7 :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Referitor la ceea ce este prevazut in Reg.Intern, pentru a ne pronunta cat mai exact cu privire la situatia dvs poate reusiti sa ne postati exact acea prevedere la care se referea angajatorul dvs ...

buna ziua!referitor la legea sus mentionata:eu am un baietel de 2 ani si 3 luni;in data de 15.05.2009 am intrat in concediu prenatal,iar incepand cu data de 01.06.2009 salariile echipei mele s-au marit cu aprox 300 ron brut.in momentul in care am revnit din CIC(inainte de cei 2 ani),in data de 01.03.2011 mi s-a spus ca voi reveni pe vechiul salariu deoarece in lipsa mea nu s-au modificat salariile;ulterior am aflat ca am fost mintita.
Cum as putea sa procedez?exista vreo sansa sa primesc banii inapoi,exista vreo lege care sa ma ajute in acest sens?
Pana la urma sunt banii mei si nu am de ce sa ii pierd.
va multumesc anticipat
Exista chiar textul de lege mai sus mentionat de mine, in sprijinul dvs ... drepturile salariale se pot solicitate din urma pe o perioada de maxim 3 ani ... in cazul dvs , veti solicita salariul marit de la data revenirii din CCC, intrucat pe perioada CCC, c.i.m. a fost supendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! m-am intors din cic la vechiul loc de munca. firma ... Maya04 Maya04 Buna ziua! M-am intors din CIC la vechiul loc de munca. Firma are o grila de salarizare publica pentru angajati, care se actualizeaza anual, mentinand ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la job, salariu marit? aminea aminea Buna ziua, Urmeaza sa ma intorc din ccc. Angajatorul m-a informat ca salariile au fost marite, referitor la al meu nu stie sa spuna daca se va mari imediat ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic alinadtanase alinadtanase Sunt in CIC...Cand ma intorc la servici dupa 2 ani firma este obligata sa ma primeasca pe aceeasi functie? Mi s-a spus ca daca stau in CIC 2 ani nu ma mai ... (vezi toată discuția)