avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! M-am intors din CIC la vechiul loc de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! M-am intors din CIC la vechiul loc de munca. Firma ...

Buna ziua! M-am intors din CIC la vechiul loc de munca. Firma are o grila de salarizare publica pentru angajati, care se actualizeaza anual, mentinand salariile la nivelul pietei. Salariul meu acum este cu mult sub grila (desi eu nu eram la limita inferioara), insa firma nu doreste sa imi actualizeze salariul nici macar la valoarea minima din grila aferenta nivelului meu, pe motiv ca sunt insarcinata si voi ramane din nou in CIC si considera ca nu sunt obligati prin lege sa imi fie corectat salariul si adus la nivelul acelei grile.
Conform art. 10 alin. (8) din Legea 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati, la incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Grila actualizata nu reprezinta o imbunatatire a conditiilor de munca?

Mentionez ca la ultima evaluare, insarcinata fiind, mi s-a promis (in scris) chiar si promovarea pe urmatorul nivel la intoarcerea din CIC, promovare care acum nu este luata in calcul pentru ca sunt insarcinata.
Anual firma face evaluari si pe baza acesora se fac mariri, insa exista aceasta grila in care este mentionat salariul minim si maxim de pe un nivel, colegii mei fiind adusi in grila.

Nu cumva fapta reprezintă discriminare potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 7 lit . b) din OG nr. 137/2000, republicată, art. 159 din Codul muncii, art. 10 alin 1- 3 și 8 din Legea 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbaţi?

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2022
Maya04, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 29 Aprilie 2022
Daca in timpul CCC , s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorde salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002.
Salariile s-au majorat tuturor in urma evaluarilor, evaluari la care eu nu am luat parte. Insa in regulamentul intern scrie ca remunerarea se bazeaza pe nivelurile stabilite pentru fiecare categorie in fiecare an, compania publica grila actualizata cu aceste intervale (minim si maxim); fiind facute studii ale pietei pentru stabilirea acestor limite.
In al doilea rand, am luat parte la ultima evaluare din timpul primei sarcini cand nu mi s-a oferit noul salariu pe baza faptului ca urma sa intru in CIC in cateva luni. La intoarcere nu s-a tinut cont nici de aceasta evaluare, din acelasi motiv, ca sunt insarcinata.
Eu as vrea sa stiu daca aceasta grila are carater obligatoriu din moment ce este mentionata in regulamentul intern, chiar daca eu nu am luat parte la ultimele evaluarile.

Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Daca in timpul CCC , s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorde salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002.

Da, acea grila are carater obligatoriu din moment ce este mentionata in regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire reintoarcere dupa ccc Cristink Cristink Buna ziua, La intoarcerea din CCC mi s-a explicat ca s-au schimbat grilele de salarizare. In functie de realizarile lunare si a evaluarilor facute periodic ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil crisal crisal [a incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma puteti ajuta cu un paragraf referitor la egalitatea ... Cioco85 Cioco85 Buna seara, Ma puteti ajuta cu un paragraf referitor la Egalitatea de sanse intre barbati si femei, in ceea ce priveste \'\'revenirea la locul de munca a ... (vezi toată discuția)