avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire reintoarcere dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire reintoarcere dupa CCC

Buna ziua,

La intoarcerea din CCC mi s-a explicat ca s-au schimbat grilele de salarizare. In functie de realizarile lunare si a evaluarilor facute periodic ti se ofera prelungirea contractului pe perioada determinata de 3 luni si esti considerat debutant. Si tot asa pana cand meriti sa fii angajat pe perioada nedeterminata si sa iti creasca si salariul.
Buun pana aici. Problema este ca pe mine m-au angajat pe perioada nedeterminata inainte sa fiu insarcinata pt ca am avut rezultatele dorite de ei, dar nu mi-au crescut salariul pt ca atunci nu era asa grila de salarizare, iar acum eu tb sa am salariul de debutant si sa stau cu salariul mic un an de zile pana cand mi se va face evaluarea, pt ca sunt angajata nedeterminat si la acesti angajati evaluarile se fac o data pe an. Deci si cu salariul cel mai mic din firma si fara sanse de al creste ca ceilalti debutanti cu salariu mic. Adica cum e mai rau.
Eu nu ar trebui sa beneficiez de aceleasi drepturi salariale ca ceilalti angajati pe perioada nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:30, 9 Septembrie 2013
Din Legea 202/2002 privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati:

Art.10
...
(7) La încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creșterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiții de muncă echivalente, și, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătățire a condițiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenței.
Cu alte cuvinte asta inseamna ca pot cere o evaluare a performantelor dinaintea intrarii in CCC si de a mi se ajusta salariul conform grilei actuale?
1.Verificati cum este acea procedura - unde este prevazuta, ce prevede etc - si apoi reveniti cu mai multe detalii.

2. Lucrati in sectoru privat sau bugetar?
Tot ce am spus mai devreme se numeste "planul de cariera" al firmei. Conform acestui plan sunt angajati oameni din 3 in 3 luni sau din 6 in 6 luni conform vanzarilor in perioada cat au fost angajati. Daca esti foarte bun te angajeaza pe perioada nedeterminata cu un salariu de baza marit. Eu am trecut de aceste evaluari, am fost angajata pe perioada nedeterminata inainte sa raman insarcinata. Problema este ca, acum, salariul din contractul meu a ramas cel mai mic din companie, ma incadrez la salariul unui debutant, am ramas in urma cu valoarea salariului, chiar daca acesti debutanti sunt angajati cu acest salariu minim cate 3 sau 6 luni ca sa dovedeasca ce pot face. Salariul unui om angajat pe perioada nedeterminata este aproape dublu cat cel al unui debutant, sau al meu.
Nu stiu unde pot fi prevazute astfel de planuri de cariera, dar presupun ca se poate vedea in metoda de a angaja oameni si in contractele respective. Adica cei cu contracte determinate pe 3 luni au salariul cat al meu, cei care sunt angajati pe perioada nedeterminata au salariul dublu.

Si nu am nici sansa unui debutant de a mi se face evaluare la 3 luni ca sa-mi pot mari salariul. Conform aceleasi politici de salarizare cei cu contract pe perioada nedeterminata sunt evaluati o data pe an.
Potrivit legii, la revenirea din CCC salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Salariul individual se stabileste prin negocieri individuale intre angajator si salariat. Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară. De asemenea, angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară.

Deoarece procedura de evaluare a fost stabilita in timp ce dvs erati CCC, inseamna ca evaluarea dvs nu poate fi facuta anterior intrarii in CCC ci ulterior dupa revenirea din CCC.

Alte discuții în legătură

Intoarcere din ccc mirelaionesu mirelaionesu Buna ziua Anul acesta colega mea se intoarece la munca dupa doi ani de crestere a copilului(in acest timp eu i-am tinut locul).Deoarece situatia firmei nu mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! m-am intors din cic la vechiul loc de munca. firma ... Maya04 Maya04 Buna ziua! M-am intors din CIC la vechiul loc de munca. Firma are o grila de salarizare publica pentru angajati, care se actualizeaza anual, mentinand ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt profesor de psihopedagogie specială, pe un ... Cata9.8 Cata9.8 Bună ziua! Sunt profesor de psihopedagogie specială, pe un post titularizabil cu contract pe perioadă nedeterminată. În anul 2022 am intrat în CCC, iar ... (vezi toată discuția)