Nu... nu voi spune acelasi lucru daca se intampla ce va cu: "Acoperisul (terasele), conductele, casa scarii, liftul.." care sunt trecute in lege ca si spatii comune. Am scris si mai sus ca si noi am avut complicatii dupa achizitia apartamentului si nu am cerut bani la vecini sa imi repar izolatia exterioara. Si deasemenea nu cred ca solutia aleasa de acestia, de a cere abuziv bani, sau de a nu plati intretinerea pentru ca ei si-au imbunatati aceste lucrari din propriul buzunar fara sa anunte in prealabil, fara sa prezinte 3 oferte si fara o factura legala este normala si demna de luat in considerare. Adica.... eu de unde stiu ca de exemplu vecinul de la ap. 2 a platit intradevar 7000 RON pe o izolatie de 55 mp? Mi se pare o suma exagerata. Ceea ce deranjeaza cel mai mult este faptul ca nu au fost in stare sa deschida o discutie si o propunere normala cu toti vecinii ci au lucrat pe cont propriu dupa care au inceput sa ceara bani. Voua vi se pare normal acest lucru?
Aaaaa....aptopo: ne-a comunicat azi presedintele de asociatie ca i s-a spus de la primarie ca toate lucrarile ce nu sunt efectuate prin asociatie (facturate pe asociatia de locatari) nu trebuiesc impartite la toti locatarii.
Nu stiu ce intelegi prin "receptia blocului". Lucrurile s-au intamplat foarte frumos:
Blocul a fost construit de Abcde S.R.L pentru QWERTY S.R.L. care s-a ocupat de vanzarea apartamentelor (acelasi patrot oricum).
Ai inteles gresit... nu sunt garaje, e pur si simplu un spatiu de parcare printre stalpii de rezistena ai blocului si acea proasta izolatie a fost distrusa de cei ce si-au facut izolatia din polistiren din cauza mucegaiului. Nu aveau de unde sa stie cei de la et. 1 atunci cand si-a cumparat apartamentul ca vor avea mucegai peste 6 luni.
Nu este vina lor dar nici vina mea care stau la etajul patru.
In proiectul blocului exista acea izolatie pe planseu. Prostia constructorului a fost ca in loc de o simpla izolatie cu polistiren a pus rigipis pentru a da o nota estetica la partea de iluminare a parcarii. Sunt sigur ca acest rigips, ce a fost dat jos de catre vecini, a costat mai mult, dar proiectul nu a fost respectat.
Sunt de acord cand imi zici ca daca as fi fost in locul lor as fi avut un alt puct de vedere dar probleme am avut si noi cand ne-am mutat. De exemplu inexistenta glafurilor exterioare la geamuri din cauza carora la prima ploaie am avut infiltratii de apa si mi s-au stricat peretii la interior. Pana nu am facut aceste izolatii exterioare cum trebuie am avut peretii uzi langa geamuri la totate cele 3 camere. A fost greseala mea ca nu am vazut aceste neajunsuri dar s-a rezolvat. Trebuia sa cer si eu bani vecinilor pentru aceasta izolatie exterioara si pentru tencuiala decorativa folosita (se gasea numai la recipient de 25kg) ca sa nu stric fatada blocului?
P.S. Deja incepe sa devina o telenovela chestia asta.
Azi Administratorul si-a dat demisia pentru ca se imprietenise prea bine cu unul din vecinii cu probleme si ii promisese ca rezolva el treaba cu banii dar din cauza presiunilor a cedat psihic si a fugit.
Presedintele de asociatie a inaintat o scrisoare la primarie pentru a ne da un raspuns oficial privind situatia planseului.
Valitinu, Parcarile nu sunt delimitate ca si garaje pentru a spune ca acoperisul acestora este proprietatea lor.
Din spusele dumneavoastra am inteles ca:
- nu suntem obligati sa platim, si ei sunt obligati sa isi plateasca datoriile la asociatie.
Va rog sa ma ajutati si cu intrebarea 4 daca stiti. Credeti ca merita sa ii actionam in judecata?
Buna ziua,
Suntem o asociatie de locatari a unui bloc nou din Constanta , dat in folosinta in anul 2009.
Blocul are 5 etaje, 15 apartamente, fara subsol, si in loc de parter sunt 8 locuri de parcare proprietate ale unor locatari.
Persoanele ce locuiesc La etajul 1 au izolat tavanul parcarii cu Polistiren deoarece au sesizat ca le apare mucegai in casa. Acestia doresc sa contribuie tot blocul, chiar daca au facut plata pe cont propriu si nu au prezentat oferte si nici nu au intrebat intai la adunarea generala daca este cineva de acord sa plateasca.
Din aceasta cauza nu doresc nici sa contribuie la plata imbunatatirilor aduse blocului pe parcurs (gard si usa garaj cu telecomanda, usa intrare cu interfon) chiar daca beneficiaza si ei de acestea. Dansii motiveaza ca restul locatarilor au oricum sa le dea bani pe izolarea propriilor apartamente.
In proiectul de constructie al blocului era prevazuta aceasta izolare dar constructorul a "omiso".
Intrebarile mele sunt:
1.Tavanul parcarii reprezinta spatiu comun?
2.Suntem obligati sa contribuim la lucrarile ce le-au facut vecinii de la et. 1?
3.Cum ii putem face pe acestia sa isi plateasca datoriile la asociatie?
4.Mai putem actiona in judecata constructorul chiar daca au trecut 2 ani de la darea in folosinta a blocului?