Buna ziua,
Suntem o asociatie de locatari a unui bloc nou din Constanta , dat in folosinta in anul 2009.
Blocul are 5 etaje, 15 apartamente, fara subsol, si in loc de parter sunt 8 locuri de parcare proprietate ale unor locatari.
Persoanele ce locuiesc La etajul 1 au izolat tavanul parcarii cu Polistiren deoarece au sesizat ca le apare mucegai in casa. Acestia doresc sa contribuie tot blocul, chiar daca au facut plata pe cont propriu si nu au prezentat oferte si nici nu au intrebat intai la adunarea generala daca este cineva de acord sa plateasca.
Din aceasta cauza nu doresc nici sa contribuie la plata imbunatatirilor aduse blocului pe parcurs (gard si usa garaj cu telecomanda, usa intrare cu interfon) chiar daca beneficiaza si ei de acestea. Dansii motiveaza ca restul locatarilor au oricum sa le dea bani pe izolarea propriilor apartamente.
In proiectul de constructie al blocului era prevazuta aceasta izolare dar constructorul a "omiso".
Intrebarile mele sunt:
1.Tavanul parcarii reprezinta spatiu comun?
2.Suntem obligati sa contribuim la lucrarile ce le-au facut vecinii de la et. 1?
3.Cum ii putem face pe acestia sa isi plateasca datoriile la asociatie?
4.Mai putem actiona in judecata constructorul chiar daca au trecut 2 ani de la darea in folosinta a blocului?
1. acoperisul parcarii este proprietatea proprietarilor locurilor de parcare
2. nu
3. plata imbunatatirilor se trec pe lista de cheltuieli comune, au drept de contestatie 15 zile de la afisare, apoi sunt obligati sa plateasca, daca nu, se vor percepe penalitati dupa 90 zile si se vor actiona in instanta de catre asociatie.
4. :hammer:
@valitinu
sarind peste eroarea de exprimare "acoperisul parcarii este proprietatea proprietarilor locurilor de parcare", proprietarii locurilor de parcare nu au nicio obligatie in a contribui la plata izolatiei tavanului ... aceasta trebuia sa fie facuta de catre constructor inainte de darea in folosinta a blocului, fenomenul de igrasie fiind inevitabil la etajul 1 in conditiile in care la parter sint incaperi neincazite ... nu degeaba se tot vorbeste si se face reabilitarea termica a blocurilor, una dintre lucrarile cuprinse in aceasta etapa fiind chiar izolarea termica a tavanelor subsolurilor (parterului, in cazul de fata) si refacerea termo-hidroizolatiei terasei blocului (pe exterior, nu pe interiorul ultimului nivel)
Valitinu, Parcarile nu sunt delimitate ca si garaje pentru a spune ca acoperisul acestora este proprietatea lor.
Din spusele dumneavoastra am inteles ca:
- nu suntem obligati sa platim, si ei sunt obligati sa isi plateasca datoriile la asociatie.
Va rog sa ma ajutati si cu intrebarea 4 daca stiti. Credeti ca merita sa ii actionam in judecata?
cred ca am incurcat borcanele...#-o
nu am citit corect enuntul problemei...:rtfm:
deci parcarea este in locul parterului, sub et 1, asa deci, parerea mea este ca fiecare apartament isi plateste izolatia sa, ei au in plus de izolat inca o "fata a camerei", deci tavanul parcarii nu este spatiu comun.
faptul ca nu a fost izolat corespunzator de la inceput... asta e alta discutie, la receptie trebuia (probabil) observat acest lucru, sau daca exista o garantie... sau o clauza de vicii ascunse...
imi cer scuze pt exprimare, am lipsit de la ora de gramatica.
@elian
pentru a stii cu siguranta daca puteti avea sorti de izbinda in instanta intr-un proces cu constructorul, ar trebui mai intii sa intrati in posesia proiectului blocului si sa vedeti daca planseul peste parter (aceasta este denumirea tehnica a tavanului parcarii dpdv al constructorului) era prevazut a avea izolatie.
pe de alta parte, puneti-va si in situatia in care ati fi locuit la etajul 1 ... ati mai fi avut acelasi punct de vedere precum il aveti acum ? adica sa contribuiti numai dvs la izolarea podelei prin parcarea blocului de la parter ? eu sint convins ca v-ati fi schimbat punctul de vedere in mod radical.
oricum, in costul unui apartament nou, aflat intr-un bloc nou, construit in mod corespunzator dpdv tehnic si constructiv, costul acelei izolatii se regaseste in pretul fiecarui apartament in parte in mod proportional. de aceea, consider ca, in situatia in care nu actionati in instanta constructorul sau nu cistigati procesul, ar fi normal ca toti proprietarii din bloc sa plateasca o cota parte din acel cost cu izolarea respectiva.