Corect, multumesc pentru raspuns, dar cine sa faca situatia de activ si pasiv la zi, daca contabilul refuza? Asta este problema. Pot preda noului presedinte fara aceste acte contabile? Chitantele folosite in urma sunt la arhiva. Jurnalele de fond rulment si reparatii ar trebui, de asemenea, sa fie la contabil. Eu stiu ce bani sunt in banca, si asta numai pentru faptul ca avem un depozit constituit cu dobanda, si un cont curent. Ambele conturi sunt operabile cu 2 semnaturi, a presedintelui si a contabilului. Practic, eu pot preda stampila, darea de seama, actele de constituire, cartile tehnice ale lifturilor, cartea tehnica a blocului si....registrele de procese verbale. Cam atat.
Din iunie 2010 si pana la 1 octombrie 2011 am fost (sunt???) presedintele unei asociatii de proprietari din Bucuresti, sector 6. In septembrie a.c. am anuntat adunare generala extraordinara, in cadrul careia mi-am inaintat demisia comitetului executiv. In cadrul aceleiasi adunari, s-a ales noul presedinte, care urma sa intre in drepturi in ziua de 17 octombrie, dupa pre4darea urmatoarelor documente :
- darea de seama a vechiului presedinte si vechiului comitet (facuta de mine)
-raport financiar contabil, intocmit de contabil
-proces verbal de predare primire
La acea adunare, s-a ales un nou comitet, apoi un nou contabil si un nou administrator. Problema este urmatoarea : in perioada iunie 2010-ianuarie 2011, a fost un contabil angajat (si, implicit, o comisie de cenzori), contabil care a fost demis de adunarea generala pe motive salariale, si angajat un alt contabil, care a functionat pana acum. Nici unul nu vrea sa faca acel raport financiar contabil (primul zice ca nu il face, fara un motiv anume, desi nu avea activul si pasivul calculat pe nici o luna), iar al doilea zice ca il face doar daca are "punct de plecare", respectiv raportul primului contabil. In aceste conditii, eu vreau sa predau noului presedinte stampila, dreptul de semnatura, actele si prerogativele. Doamna numita administrator, desi practic nu a intrat in functiune, spune ca trebuie sa numim o comisie de inventariere, care sa numeroteze pagina cu pagina tot ce predau eu, sa inventarieze, sa sigileze cu sfoara arhiva si salita unde tineam eu actele.... mie imi suna a CIA toata povestea asta. Va rog, daca poate cineva sa ma sfatuiasca ce sa fac sa termin tot balciul asta, chiar nu am timp sa ma ocup de toate aceste lucruri. De cand situatia este "intre doua ape", toata lumea nu se tine decat de sedinte, tipete, amenintari, injurii, chemari de politie. Multumesc mult pentru orice sfat si scuze pentru lungimea mesajului