avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Activitate licalerua

Activitate licalerua

Răspuns la discuția prescriere sulta
Va multumesc mult pentru raspuns si sper sa ma ajute!
Am cautat procesul verbal, insa fara succes. De asemenea mi s-a spus ca nu mai exista arhiva executorilor judecatoresti din perioada respectiva. Beneficiarul sultei (care a decedat in anul 2000) era sotia tatalui meu.

Executorul respectiv nu mai traieste. Am fost la trei avocati, care insa nu stiau exact ce trebuie facut. De aceea intreb acest lucru, pentru ca nu stiu unde trebuie facuta cererea.
Am fost la arhiva Judecatoriei sector 4, precum si la Uniunea Executorilor Judecatoresti si nu am gasit arhiva executorilor din perioada respectiva (1993).

Beneficiarul sultei nu are mostenitori.

Unde se face acesta cerere de constatare a prescriptiei sultei, si catre cine trebuie facuta ?

Multumesc pentru raspunsuri si pentru interesul acordat.
Buna ziua,

In anul 1993 in urma unei actiuni in instanta am primit in proprietate un apartament si obligatia platii unei sulte. Plata sultei s-a facut in Biroul Executorilor Judecatoresti in prezenta persoanei ce trebuia sa primeasca sulta, insotita fiind de un martor si a executorului judecatoresc.

In urma cu ceva timp nevoit fiind sa vand apartamentul am mers la 3 notari. Fiecare notar mi-a cerut dovada platii sultei si a decesului persoanei care avea drept de locuit pana la sfarsitul vietii. Aceasta a decedat in anul 2000. Sunt in posesia certificatului de deces al respectivei persoane, dar imi lipseste dovada platii sultei.

Prescrierea sultei se face conform Noului Cod Civil in trei ani, de la data stabilirii ei.

- Catre cine trebuie sa fac cererea de constatare a intervenirii prescriptiei extinctive a sultei ?

- Cine trebuie sa faca aceasta cerere? Eu, sau un avocat in numele meu?

Multumesc