avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate liduska

Activitate liduska

Buna ziua,
Daca sunteti disponibil, as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu un raspuns de specialitate, avand in vedere ceea ce am citit eu,luand in considerare, mai ales, raspunsul dumneavoastra (am scris in ultimul mesaj).
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Dar, conform Art. 47. din Legea 71/2011— Stabilirea filiatiei, tagaduirea paternitatii sau orice alta actiune privitoare la filiatie este supusa
dispozitiilor Codului civil isi produce efectele prevazute de acesta numai in cazul copiilor nascuti dupa intrarea
lui in vigoare, atunci care este situatia?? Se mai aplica prevederile Noului Cod Civil???
M-am casatorit in anul 2000. In 2002 am nascut un baiat. Casatoria noastra s-a desfacut printr-o sentinta de divort in anul 2005. Acum, in 2011 a facut un test de paternitate in strainatate, luand ca proba ADN saliva baietelului. In urma testului de paternitate a reiesit ca fostul meu sot nu este tatal copilului. Realmente asa si este. De la desfacerea casatoriei si pana in prezent, fostul meu sot a platit pensie alimentara, conform legii. Poate castiga, conform legilor in vigoare, o actiune in tagada paternitatii?