avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate pds810930

Activitate pds810930

Poate ca o intrebare care sa ma lamureasca 100% ar fi:

La cate ore suplimentare am dreptul ca profesor la PCO (pe zi, sau pe sapt) peste cele 8 ore pe zi de informatician (didactic auxiliar). Cum interpretez eu legea ar fi 4h/zi, adica 20h/sap, dar la cadrele didactice e cu probleme si doresc o parere a unui specialist.
Buna ziua

Va propun urmatoarea situatie:
- Persoana incadrata ca informatician, norma intreaga = 8h/zi norma
- incadrare la plata cu ora profesor - initial, 368h/an scolar = 10,22 h/sapt
- coleg plecat in crestere copil, orele ramase scoase la concurs, dar nu doreste nimeni sa vina, se doreste repartizarea orelor si astfel s-a discutat acordarea a inca 141 ore/an (aici apare o clasa de a 9-a care are 39 sapt).

Rezulta: 368+141 = 509 ore/an = 14,13 h/sapt (daca ne raportam la 36 sapt) sau 13,05 h/sapt (daca ne raportam la 39 sapt).

Acum intrebarea:
Este posibil sa fiu platit pentru aceste ore suplimentare, tinand cont ca as ajunge la o norma didactica de 0.78 care cumulata cu norma de informatician ar depasi timpul normal de lucru?
Sau se calculeaza astfel: informatician = 8h/zi + sa spunem 15(rotunjit) ore pe saptamana (adica, 15/5 = 3h/zi) = 11h/zi (si este corect cf. codului muncii).
Răspuns la discuția Act aditional valid sau nul?
Dar nu este specificat faptul ca angajatului ii este interzis sa efectueze ore suplimentare, deci nu prevede si punctul c din art. 105, alin.1 si cf alin 2, ar trebui sa fie considerat CIM nu norma intreaga. Asta e parerea mea, nu sunt sigur daca am dreptate. Asta vreau sa aflu
Răspuns la discuția Act aditional valid sau nul?
adresa este: [ link extern ] /
Buna ziua.

Am incarcat pe o pagina de internet ([ link extern ] .
În luna decembrie 2012, m-am inscris la un concurs pentru un post de secretar sef, unde, printre legile din bibliografie se regasea si legea 53, codul muncii cu completarile si modificarile ulterioare.
În urma studierii legislatiei, inteleg ca actul aditional prezentat de mine este nul, adică nu poate sa producă efecte deoarece nu respecta art. 105 alin 1, pct c.
Întrebarea mea este: am interpretat corect legislatia?, in caz afirmativ pot sa sesizez ITM pentru anulare, tinand cont ca a trecut destul de mult timp de cand se aplica?

App. mentionez ca doar in acte durata muncii este de 4h. Orele efectiv lucrate sunt 7 sau 8 pe zi, inclusiv sambata si duminica. Iar salariu primit este pentru 8h/zi fara nici un alt spor pentru zilele de sambata/duminica.
Ca urmare a modificarii OMECTS 5559/2011 prin OMECTS 5411/2012, pensionarii angajati in unitati de invatamant, la plata cu ora, beneficiaza de concediu de odihna.
Cum s-ar calcula numarul de zile de care pot beneficia si cum se calculeaza indemnizatia aferenta CO?

Sa luam de exemplu o persoana cu 0.28 norma plata cu ora
vechimea in munca este doar cea specificata. nu mai este nimic altceva. inainte de anjajare e scoala.
tudorvaleriu a scris:

3. Din situatia prezentata de dvs. reiese ca indeplini conditia de stagiu de cotizare la somaj.


Este o greseala de tehnoredactare aici?

Din cate am inteles eu, calculele ar fi cam asa:
- februarie 2012 - august 2012 = 7 luni cu 8h/zi ==> 7 luni de cotizare
- august 2012 - februarie 2013 = 6 luni cu 4h/zi ==> 3 luni de cotizare

sa spunem ca solicit concediu de odihna acum, deci inca (21 zile / 12luni) * 11 luni lucrate complet in acest moment = 19 zile lucratoare CO ==> posibila finalizare CMI pe data de 7 martie 2013 deci nu ar mai fi o luna in plus fata de cele de mai sus.

Deci dupa calculele mele ar fi doar 10 luni de cotizare.

Ar mai fi un contract plata cu ora in invatamant in perioada 15 sept 2011 - 20 iunie 2012 (3 ore pe saptamana in perioada cursurilor scolare), dar eu inteleg din legislatie ca avand contract in perioada februarie 2012-august 2012 cu timp normal de lucru, cele 2 cotizatii nu s-ar cumula.
De fapt intrebarea cea mai importanta este daca lucrezi o luna cu CIM 1/2 norma se considera luna de cotizare sau 2 luni lucrate cu CIM se considera o luna de cotizare la fondul asigurarilor? Raspunsul la aceasta intrebare m-ar lamuri daca beneficiezi sau nu de somaj in conditiile prezentate de mine anterior
Buna ziua

Am fost angajat pe 22 februarie 2012 cu CIM pe perioada nedeterminata, 8h/zi. Dupa o luna firma și-a schimbat denumirea si astfel mi s-a inchis CIM si mi s-a deschis alt CIM pe noua firma, la care am avut contract cu 8h/zi pana in august, cand acesta a fost redus la 4h/zi. Acum s-a inchis punctul de lucru unde lucram. Intrebarea mea este: Conform legilor am dreptul la indemnizatie de somaj (as putea sa cer sefului CO pe care mentionez ca nu l-am efectuat pana in acest moment)