avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional valid sau nul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional valid sau nul?

Buna ziua.

Am incarcat pe o pagina de internet ([ link extern ] .
În luna decembrie 2012, m-am inscris la un concurs pentru un post de secretar sef, unde, printre legile din bibliografie se regasea si legea 53, codul muncii cu completarile si modificarile ulterioare.
În urma studierii legislatiei, inteleg ca actul aditional prezentat de mine este nul, adică nu poate sa producă efecte deoarece nu respecta art. 105 alin 1, pct c.
Întrebarea mea este: am interpretat corect legislatia?, in caz afirmativ pot sa sesizez ITM pentru anulare, tinand cont ca a trecut destul de mult timp de cand se aplica?

App. mentionez ca doar in acte durata muncii este de 4h. Orele efectiv lucrate sunt 7 sau 8 pe zi, inclusiv sambata si duminica. Iar salariu primit este pentru 8h/zi fara nici un alt spor pentru zilele de sambata/duminica.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
pds810930, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 20 Februarie 2013
Despre ce act aditional este vorba ???
adresa este: [ link extern ] /
Actul respectiv este valabil daca poarta semnatura ambelor parti ...
Dar nu este specificat faptul ca angajatului ii este interzis sa efectueze ore suplimentare, deci nu prevede si punctul c din art. 105, alin.1 si cf alin 2, ar trebui sa fie considerat CIM nu norma intreaga. Asta e parerea mea, nu sunt sigur daca am dreptate. Asta vreau sa aflu
Intr-adevar, asa este .. insa actul aditional nu este lovit de nulitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Program lucru, timp liber, renumeratie ore lucrate in weekend Caddy2022 Caddy2022 Buna ziua, Programul de lucru este de 8h/zi + 1 zi sau 2 din weekend cu cate 4 ore pe luna (cele 4 ore sunt platit normal + 4 ore de recuperare) ... conform ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contractul de munca Dana2000x Dana2000x Buna ziua! Am inteles ca trebuie incheiat un act aditional cu fiecare salariat care presteaza ore suplimentare sambata si duminica .Este valabil si pentru ... (vezi toată discuția)