Buna ziua! Am inteles ca trebuie incheiat un act aditional cu fiecare salariat care presteaza ore suplimentare sambata si duminica .Este valabil si pentru orele lucrate suplimentar in cursul saptamanii??
Daca se poate sa imi dati un model,multumesc!!
A doua problema ar fi : Trebuie depusa o adresa la ITM prin care sa comunicam faptul ca salariatii presteaza ore suplimentare in cursul saptamanii si sambata si duminica?????
Efectuare de ore suplimentrae nu se anunta la ITM , ci numai in cazul in care angajatorul, in mod frecvent, utilizeaza munca de noapte este obligat sa informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de munca.
Parerea mea este ca nu e nevoie de un act aditional la CIM in cazul efectuarii de ore suplimentare.
Acordul salariatului trebuie solicitat ori de cate ori i se solicita efectuarea orelor suplimentare. De aceea e suficient un acord colectiv, semnat de fiecare salariat, care sa prevada perioada in care se vor efectua orele suplimentare.
Control itm
suciugeorgeta
Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)