avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Activitate virgiliustin

Activitate virgiliustin

Va multumesc pentru raspunsuri.
Am solicitat asociatiei sa imi puna la dispozitie listele din 2007 pana in prezent. La dosar au depus listele doar de la inceputul lui 2009. Am fost personal la asociatie si am cerut sa vad listele. Acestia au refuzat spunand ca nu sunt obligati sa tina listele mai vechi de ianuarie 2009. Ce fac in situatia asta ? Cat trebuie sa se tina legal actele in asociatie ? In ianuarie 2009 figurez cu datorii si restante, dar nu pe luna in curs, ci mai vechi.
Va multumesc pentru raspuns.
Sunt, totusi, nelamurit in privinta chemarii (citarii) vecinilor ca martori in proces. Avocatul cu care am luat legatura mi-a comunicat ca acum exista un nou cod civil si mi-a dat de inteles ca este dificil de chemat martori intr-un proces de acest tip.
Multumesc.

P.S. Pot solicita in instanta recalcularea restantelor si a penalitatilor pentru perioada 2007 - 2011 pentru zero persoane ? Este obligatia asociatiei sa faca acest calcul, sau trebuie sa solicit expertiza contabila (pe care, evident, va trebui sa o platesc eu) ?
Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie. In anul 2007 am plecat din tara cu sotia si am revenit in 2011 in luna septembrie. In anul 2007 am solicitat in scris asociatiei de locatari ca la adresa apartamantului nu va mai locui nimeni pe termen nedeterminat. Cererea a fost facuta de mana si singurul exemplar a ramas la ei. Asociatia s-a conformat cererii si au fost inregistrate 0 (zero) persoane.
Dupa ce am revenit in tara, am avut neplacerea de a fi actionat in judecata cu obiectul cauzei:pretentii si materia juridica:civil pentru plata a unor restante de 1700 RON si a 1500 RON penalizari.
Am efectuat o vizita la asociatie si am solicitat lamuriri. Acestia mi-au spus ca din informatiile pe care le detin acestia, apartamentul a fost inchiriat, prin urmare sumele sunt justificate. La studierea dosarului am constata cu stupoare ca au fost trecute la intretinere pentru circa 9 luni (dar nu continuu - ci cu pauze de cateva luni) 2 persoane sau 1 persoana. Mai figureaza un consum imens de apa rece: circa 50 (cincizeci) metri cubi. Posed centrala proprie si am apometre.
In apartament nu a locuit nimeni.
Apometrele indica un consum cu 5 (cinci) metri cubi mai mult decat cel din 2007, un consum pasiv rezultat in urma fisurarii unui racord, ceea ce a dus la inundarea apartamentului de sub apartament (am suportat cheltuielile de renovare a vecinului - i-am trimis banii printr-o cunostinta; vecinul a cerut 700 RON; m-am conformat).
Practic ma vad in situatia de a achita niste sume de bani pe niste consumuri neefectuate. Am achitat deja 1200 RON. Sunt de acord cu plata restantelor si penalizarilor calculate, dar, doar pentru cheltuieli comune reale, insa nu pentru niste consumuri fictive.
Am luat legatura cu un avocat si mi-a spus ca in lipsa unei copii dupa cererea din 2007, sunt la discretia asociatiei de locatari. Acestia din urma mi-au spus ca nu au obligatia sa tina cererea atata timp.
Efectiv, ce dovezi se pot depune in instanta, sau cum se procedeaza intr-o asemenea situatie ? Poate fi fisa de citire a apometrelor o proba ? Aceasta a fost semnata in 2007 de contabilul de la asociatie, din care reiese ca timp de 2 luni au fost 0 persoane in apartament, deci 0 consum.
Din fisele asociatiei reiese clar dinamica ocuparii cu locatari ai apartamentului: 3 luni nelocuite, 2 locuite, 7 nelocuite etc.
Asociatia vine cu acte care, consider eu, cantaresc foarte mult. Pot fi chemati martori (vecini) care sa demonstreze contrariul ? Adica faptul ca la adresa mentionata nu a locuit nimeni mai bine de 4 ani ?
Momentan nu locuiesc la adresa unde este situat apartamentul.
Va multumesc.