multumesc,dar
in situatia cand ma pensionez anticipat cu3-4-5 ani inainte de varsta standard,ce se intampla cand ajung la 2 ani de varsta standard?Casa de pensii mi-a spus clar ca nimic,raman cu penalizare initiala pana la implinirea varstei standard,chiar daca solicit trecerea la pensie anticipata nepenalizata!daca exista persoane in aceasta situatie,ii rog sa-mi spuna cum s-a rezolvat problema
multumesc
buna ziua
m-am adresat casei de pensii din baia mare in legatura cu penalizarea pensiei anticipate,cu peste 2ani pana la 5 ani,si cu mai putin de 2 ani. pana la vasta standard.
-raspunsul este urmatorul:daca ai posibilitatea sa rezisti financiar pana mai ai 2 ani pana la varsta standard,primesti pensie anticipata nepenalizata.
-daca te-ai pensionat anticipat cu mai mult de 2 ani,atunci pana la implinirea varstei standard mergi cu penalizarea initiala(0.75%x nr luni),chiar daca vei face cerere de modificare a penalizarii cu 2 ani inaintea varstei standard.
exista cineva cu competenta in tara asta care sa ne lamureasca ce sa dorit prin lege,si ce s-a obtinut ?cum pot eu,care mai am 4 ani pana la varsta standard,viitor somer,sa obtin pensie anticipata cu penalizare,modificabila cu 2 ani inainte de varsta standard(conditia de 30 ani in baia mare este indeplinita)?multumesc
costin doru