"Daca am ales sa-i spun copilului ca nu am bani si asa e". Adica insinuati ca as avea bani dar vreau sa ma razbun? De aia si renunt ca sa vada copilul ca eu am bun simt si stiu cand sa ma opresc. O sa-mi folosesc energia studiind legile pentru ca la ce sfaturi am primit aici ...m-am lamurit. Inteleg ca prin prisma meseriei trebuie sa luati in calcul si varianta manipularii dar era frumos sa studiati cazul si dupa aia sa va dati cu parerea. Va spun sincer ca eu nu-mi doresc decat sa reusesc sa-i asigur copilului tot ce-i trebuie si daca tatal lui castiga bani (mai mult decat mine) ar fi trebuit sa-i dea fara nici un proces. A stat toata vara cu el si s-a lamurit ...eu nu-l influientez in nici un fel si Dumnezeu mi-e martor ca-mi doresc sa aiba o relatie excelenta cu tatal lui. Chiar i-am spus ca daca vreodata alege sa se duca la el eu nu ma opun.
Puntea intre copil si tata exista intr-o anumita masura...dar tocmai asta nu vreau sa implic copilul. Care copil are 15 ani si a ales sa ramana cu mine dupa ce initial a vrut la el in Spania.
Astept si eu sa treaca cei 3 ani si o sa plateasca in fata lui Dumnezeu . In fata legii se pare ca nu se poate. Adica am adresa unde munceste dar imi trebuie o adeverinta a veniturilor pe care nimeni in veci nu mi-o va da. Alta varianta este sa ma duc eu in Spania sa obtin recunoasterea hotararii de divort acolo. Ei...am ales sa merg inainte si sa-i spun copilului ca nu am bani , poate obtine el ce-i trebuie de la tatal lui. Daca nu,asta e ...va avea recunostinta vesnica de la amandoi...
Sa deschidem o actiune in Spania in exequator ? Am vazut ca asta inseamna recunoaterea hotaririlor date in strainatate. Ok ,poate nu ma pricem de aia si intreb. Deschid o actiune de recunoastere a hotararii de divort. Care sunt sansele ca hotararea sa fie recunoscuta in Spania? Cunoasteti vre-un caz asemanator? Sa presupunem ca va fi recunoscut ,pot cere marirea pensiei de intretinere in functie de veniturile lui acolo? Nu o sa ma impiedic de acelasi lucru, adica salariul este confidential .? Sau pot sa cer acolo pensia de intretinere din urma pentru ca el lucreaza acolo dintotdeauna adica dinainte de divort. In fine intreb toate astea ca sa stiu daca are rost sa incep actiunea asta sau e prea complicat.Copilul minor are 14 ani dar acum este la liceu si ar avea nevoie de mai multe , zic si eu ca mama.
Scuze pentru primul mesaj ...eram doar curioasa , am si eu cont acolo.:)
Voiam sa va intreb daca trebuie sa merg eu in Spania cu hotararea de divort sau poate cineva, de exemplu sora mea care locuieste acolo sa se ocupe...
Si care e procedura ? Multumesc anticipat.:)
Poate nu m-am exprimat corect , stie cineva o cale legala de a obtine pensie alimentara din Spania , in conditiile in care se stie adresa locului de munca? Intrebam si eu daca exista vreo lege in sensul asta ...in afara de aia a bunei credinte sau de cea a bunului simt!:(
Fostul sot lucreaza in strainatate. Am adresa exacta. unde lucreaza am si adresa unde locuieste .Am facut citare la locul de munca sa ne comunice venitul pentru recalcularea pensiei de intretinere.Ni s-a raspuns ca nu se poate comunica asa ceva (adica ce salariu ar avea). Mentionez ca nici pensia de intretinere calculata la salariul minim din Romania nu a platit-o.Deci cum ar veni...eu doresc marire la "nimic".Sa fiu corecta totusi , de la divort (2009) am primit 200 de euro.Intrebarea mea este : Ce mai pot face in cazul asta, am auzit de comisie rogatorie, se aplica? Pot cere prin instanta calcularea pensiei de intretinere in cuantum de 25% din salariul minim din tara respective daca nu am alta alternativa?