avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate lmarinutza

Activitate lmarinutza

Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea sentintei pronuntata de instanta de fond.
Termenul de 5 zile este pentru recursul asupra respingerii exceptiei de necompetenta materiala a instantei de judecata si curge de la pronuntare.
Capitolul IV. Raspunderea civila. Art. 1349 - 1395.
Printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila C.A. Ploiesti a decis ca eu detin in proprietate 2/3 iar parata (verisoara mea) 1/3 dintr-o locuinta rurala aflata intr-o com. din jud. Dambovita. Curtea a retinut ca desi intregul imobil este amplasat pe terenul meu pentru care detin Titlu de proprietate in mod corect instanta de apel nu a facut aplicarea prev. art. 492 c.civ. privind accesiunea imobiliara deoarece parata a rasturnat prezumtia instituita de acest articol fiind considerata praprietara acestei parti din constructie asa cum arata istoricul de rol emis de primarie. Pe de alta parte aceeasi instanta mai precizeaza ca instanta nu a instituit pentru parata un drept de superficie. As dori sa stiu in ce masura pot sa solicit pe calea unui alt proces iesirea din indiviziune cu privire la constructie prin atribuirea cotei de 1/3 si plata unei sulte catre verisoara mea. Datorita configurarii sale locuinta nu poate fi partajata in natura iar pe un fond invecinat aceasta are in proprietate o alta locuinta si terenul aferent. Cu priv. la teren nu s-a constatat starea de indiviziune. Ma pot accesa inclusiv prev. art. 494? Astept un raspuns cu multumiri anticipate.