avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate xquestion

Activitate xquestion

Buna ziua,

Anul trecut am semnat o promisiune de vanzare cumparare a unui apartament situat la etajul 3/3. Am dat un avans destul de mare. A iesit CF-ul la apartament, iar acum, cand sa semnam contractul in forma finala sunt instiintata ca acoperisul blocului nu intra la parti comune.
Practic acoperisul va avea cf individual si cel mai probabil constructorul isi va face mansarda deasupra.

Este legal? Ce pot face in aceasta situatie?
Buna ziua,

Legat de magazinele on-line care emit facturi catre persoane fizice, este obligatoriu ca pe factura sa apara CNP-ul persoanelor in cauza?


Pentru a beneficia de facilitatile pentru firme prevazute in art. 80 din Legea nr.76/2002
absolventul care urmeaza sa fie incadrat in munca, trebuie sa fie inscris la somaj sau este suficienta o adeverinta de absolvire?

Multumesc anticipat.
Conform Legii Nr. 76/2002, angajatorii beneficiaza de masuri pentru stimularea încadrarii în muncă a şomerilor (ART. 80.).

Intrebarea mea este: Daca un absolvent de invatamant superior care ulterior absolvirii s-a inscris la alt program de invatamant, angajatorul mai beneficiaza de beneficiile prevazute la articolul 80?

Buna ziua,

In cazul unui absolvent de studii superioare (care nu a mai lucrat niciodata si care dupa absolvire s-a inregistrat la somaj benefiicind de indemnizatie de somaj 2 luni), s-a incadrat in munca cu CIM cu norma intreaga, i se suspenda indemnizatia de somaj?
Este adevarat ca se acorda o prima de angajare, care in cazul in care absolventul nu ramane angajat timp de un an la firma respectiva trebuie sa o restituie?

Buna ziua,
Pe postul de asistent manger poti fi incadrat cu studii superioare?