avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate alindmx

Activitate alindmx

Răspuns la discuția LEGARE LA TEAVA DE GAZ
Iulian Manea a scris:

Nu este treaba "doamnei de la asociație" ci trebuie sa contactați personal pe cei ce s-au legat la țeavă și să le cereți bani.

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sotia mea a montat centrala in anul 2007, ea fiind prima din scara.blocul e format din 3 scari, in care numai ea si inca un vecin de scara a 3 a fost de acord sa plateasca pe jumatate cheltuiala cu trasul tevii ptr gaz. Intre timp ea plecase din tara timp de 5 ani. Intre timp proprietari din scara si au tras centrala si s au racordat la teava dar nu a primit nici un ban si nici nu dat vreo semnatura ca este de acord sa si monteze. Mentionez ca in aceati 5 ani a fost acasa de cel putin de 2 luni an si a platit la asociatie ce era de platit, dar Doamna de la asociatie nu ia cominucat nimic referitor la cei care s au bransat. In acest caz am urmatoarele intrebari:
1. Mai pot obtine de la cei care s au legat la teava de gaz veun ban??
2 Doamna de la asociatie nu trebuia sa mi comunice ca trebuie sa mi iau o parte din diferenta??
3. Si chiar daca nu a fost acasa si eu nu a dat semnatura ca sunt se acordca X aa si monteze centrala???
4. Si in cat timp teava de gaz devine proprietate de drep a celor de furnizare de gaze??
Va rog sa ma cum pot proceda sa ne recuperam o parte din bani si in ce lege sunt prevazute aceste lucruri .
Astept orice lamurire pe care mi o puteti da si ce pot face, si daca ma pot sa ma leg cumva de la Doamna de la asociatie, ca trebuia sa o anunte intr un fel.. Va multumesc
Răspuns la discuția Dauna RCA
Nu este corect...
(1) Pentru acoperirea prejudiciilor suferite în urma producerii unor accidente de vehicule, persoanele prejudiciate se adresează în vederea avizării daunei:
a) asigurătorului RCA cu care proprietarul vehiculului, răspunzător de producerea accidentului, a încheiat asigurarea obligatorie RCA;
b) reprezentantului de despăgubiri;
c) propriului asigurător RCA în cazul aplicării mecanismului de compensare directă;
d) BAAR, în calitatea acestuia de birou gestionar.
(2) La avizarea daunelor în legătură cu producerea unui eveniment asigurat prin contractul RCA, asigurătorul RCA deschide dosarul de daună procedând la:
a) efectuarea constatării prejudiciilor;
b) informarea în scris a părţii prejudiciate cu privire la documentele care trebuie depuse pentru soluţionarea pretenţiilor de despăgubire;
c) soluţionarea cererii în termenul legal.
(3) Asigurătorul RCA înregistrează toate documentele depuse la dosarul de daună.
(4) Asigurătorul RCA efectuează constatarea prejudiciilor în termen de 5 zile lucrătoare de la data notificării primite de la persoana prejudiciată.
(5) Obligaţia prevăzută la alin. (4) poate fi invocată de către persoana prejudiciată numai în condiţiile în care aceasta permite accesul asigurătorului RCA la bunul avariat în vederea
Va multumesc foarte mult ptr raspuns.
Dar daca persoana care a fost diagonistica de dementa, nu are tutore si nu a fost numit nici un tutore inainte sa faca daunele propriu zise, si dupa ce i sa pus diagnosticul are tutore, ce se intampla in acest caz?? Ma mai pot judeca???
Buna ziua,
Acum ceva timp in urma, o doamna care se plictisea in casa ne-a zgariat masinile, situate in parcare, mie si altor locatari(cel putin 7 persoane).
Sa deschis dosar de urmarire penala, s a gasit persoana vinovata, dar dupa mai multe discutii cu Domnul Politist, care se ocupa de dosar, a zis ca posibil ca persoana vinovata sa aiba alzheimer.
Intr-un final, dupa doi ani, mi-a venit astazi, 08.03.2017, un plic in care ni se comunica urmatoarele:"Clasarea cauzei...., sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere, fapta prev si ped de art.235 alin 1 Cod Penal, intrucat a itnervenit o cauza de neimputabilitate prevazuta de legea penala"....intrucat aceasta persoana a fost a fost diagnosticata cu dementa Alzheimer..dar tot aici spune ca fiul acesteia stia ca are boala pshihica si este in evidenta Spitalului de Pshiatrie Elisabeta....daca stia de aceasta boala, aceasta persoana nu trebuia sa aiba un tutore care sa se ocupe de ea???...si acest tutore nu trebuie sa raspunda ptr faptele sale sau sa aiba grija de ea??....Rog un raspuns ce se poate face in acest caz, daca ma pot judeca....mentionez ca o persoana, care a fost si dansa pagubita , vrea sa formuleze plangere penala.
Lucrez in asigurari de mai multi ani in care am evoluat de la agent de asigurari in consultant asigurari.Si mar interesa daca exista fonduri europene nerambursabile avand in vedere deschiderea unei firme de broker.
Care ar fi pasi de urmat pentru obtinerea acestor fonduri si in primul rand daca este posibil asa ceva.
Astept raspunsul d-voastra pe adresa de e-mail marian.nuta@asirom.ro