avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Activitate ro19

Activitate ro19

La nivelul unei societatii au loc concedieri individuale. O persoana care indeplineste conditiile de pensionare cu reducerea varstei standard (grupe de munca) poate beneficia de ajutor de somaj in cazul in care nu doreste depunerea dosarului de pensionare?
As dori sa ma lamuriti intr-o problema. De curand m-am intors din concediu de ingrijire copil, dupa 2 ani. Angajatorul m-a informat ca acesta perioada de 2 ani e luata in calcul la vechimea in munca, insa nu si la stabilirea concediului de odihna pentru anii urmatori.
Conform Legii 7/2007 "Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta".
datorita neglijentei in serviciu a unui salariat, au fost furate unele bunuri. Salariatul doreste sa repare integral prejudiciul pe cale amiabila. Mai este posibila constituirea ca parte civila in dauna autorului furtului?