avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul ingrijire copil se ia in calcul la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul ingrijire copil se ia in calcul la stabilirea concediului de odihna?

As dori sa ma lamuriti intr-o problema. De curand m-am intors din concediu de ingrijire copil, dupa 2 ani. Angajatorul m-a informat ca acesta perioada de 2 ani e luata in calcul la vechimea in munca, insa nu si la stabilirea concediului de odihna pentru anii urmatori.
Conform Legii 7/2007 "Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta".
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 3 Decembrie 2011
Potrivit Codului Muncii, CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata ..

art.145 (2): Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
1. Asa este, perioada de CCC constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta, adica intra in transele de vechime pentru acordarea numarului de zile de CO.
2. Dar nu puteti solicita CO si pentru perioada in care ati fost in CCC ci numai pentru perioadele efectiv lucrate intr-un an.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna inainte si dupa concediu pentru cresterea copilului Mariaky Mariaky Buna ziua, Un tata incepe concediul de crestere si ingrijire copil undeva pe la mijlocul anului 2011 cu optiunea de un an. Pentru anul 2011 i ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna aferent concediului pt. ingrijirea copilului aritim aritim Buna ziua, De curand am aflat de la o mamica care s- a intors la lucru dupa ce a stat 1 an acasa cu copilul in concediu de crestere a copilului ca ... (vezi toată discuția)
Dupa intoarcerea din concediu de crestere a copilului cate zile de concediu am voie sami iau si cand serval serval dupa intoarcerea din concediu de crestere a copilului cate zile de concediu am voie sami iau si cand? cum se calculeaza , zile libere dupa fiecare luna sau ... (vezi toată discuția)