avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate popgeorge_ion

Activitate popgeorge_ion

Am angajat avocat, dar ce nu inteleg, cum se va finaliza aceasta situatie in cazu in care vor cistiga ambii reclamanti, ca doar nu se poate imparti acelasi bun in ambele procese? Ambele actiuni au ca motivatie acest drum.
In primul proces intentat, in care sa facut greseala de nume, socri mei au cistigat. Acum este in curs al 2lea proces pe aceiasi tema care a ajuns la recurs(socrii mei piarzind de data asta). Nepotul poate sa actioneze in judecat si sa invoce dreptul la trecere daca nu a facut-o nici odata, pe proprietatea lor?
Socri mei au cumparat acum 40 de ani o casa si un teren aferent pentru o anumita suma de bani, ambii fiind proprietari. Acum 6 ani au fost dati in judecata de un descendent al unui proprietar care a detinut terenul respectiv in urma cu 70 de ani, pe motivul ca pe acolo ar fi trecut un drum de servitute care ii apartine si il doreste inapoi. In actele de vinzare/cumparare nu este spcificat asa ceva, iar in plus socri mei au cumparat casa si terenul de la un al 2lea proprietar, ei fiind cei de al 3lea. In actele de cadastru ale primariei nu figureaza acest drum, nici in arhive ci doar in declaratiile unor martori(platiti su nu) adusi de reclamant. In primul proces intentat socrilor mei au cistigat, a urmat al 2lea pe aceiasi tema intentat soacrei(in primul sa gresit numele de familie, dar a mers) care a ajuns acum la recurs. In spatele proprietati socrilor, reclamantul are o alta proprietate( avind doar titlu de proprietate, la care nu are dezbatuta mostenirea), pe care a dat-o spre folosinta unui nepot (acesta a construit o casa, grajd si alte anexe fara autorizatie, inainte de 1989 si chiar in urma cu citva ani,) urmind a o vinde, dar nu are acces la nici o strada invecinata decit prin proprietatea unui alt vecin. Cum acest vecin le-a interzis accesul prin proprietatea lui, "Nepotul" i-a actionat in instanta tot pe socrii mei pentru a cere acces la drumul principal(la prima infatisare, au cistigat, urmeaza cea de-a 2a). De mentionat ca au acelasi avocat si flosesc actele adunate din dosarul anterior. Asi dori sa mi sa raspunda la urmatoarele intrebari:
-Cum dupa atita vreme poate cineva sa revendice ceva care nu stie sigur daca este al lui sau al altui mostenitor, neavind dezbatuta mostenirea?
-Cum poate cineva sa actioneze in insatnta o persoana al carui nume nu este corect cu inscrisurile legale, iar dupa ce pierde sa actioneze pe numele corect?
-Cum poate cineva sa actioneze in instanta daca nu are documentele necesare legale(act de vinzare sau alt act de posesie, acte si autorizati de constructii, cadastru sau titlu de proprietate)?
-Cum poate ajuta sau nu in cazul de fata "uzul capiunii"?
-Cum de actul de vinzare/cumparare intarit de instanta sa fie asa usor de atacat in cazul de fata?
-Cum de nu se iau in considerare si deciziile comisiilor de expertiza, diferite, care au dat 3 hotariri nepartinitoare?:help: