freeelis a scris:
Puteti promova un litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de dvs in calitate de angajat.
Actiunea trebuie sa vizeze toate contributiile sociale datorate de catre angajator.
De asemenea, puteti sesiza ANAF-ul in legatura cu neplata contributiilor sociale, ceea ce poate duce la declansarea un control de specialitate din partea acestei institutii..
Am fost la Casa Judeteana de Pensii, iar functionara de la ghiseu m-a informat ca fostul angajator NU a depus nici declaratiile pentru cele 2 luni. Precizez ca eu am plecat de la el in luna iulie 2007, iar lunile nedepuse sunt mai si iulie 2007. Cum as putea sa il constrang sa depuna declaratiile (amiabil iese din discutie!)? As putea actiona intr-un fel avand fisa fiscala aferenta perioadei lucrate la el in anul 2007 care nu "bate" cu adeverinta emisa de Casa? Sa il reclam pentru fals si uz de fals?