avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate neAvocatul

Activitate neAvocatul

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
statistician a scris:

Dragi candidați ai examenului de admitere în profesia de avocat Octombrie 2011 și candidați ai examenelor viitoare,
Mai jos aveți extrase dintr-o statistică privind examenul care tocmai s-a încheiat. De ce doar extrase? Pentru ca e mai ușor sa se urmărească ”micile” erori apărute.
Ce cuprinde acest fișier? Exemple de situații care nu ar trebui sa apară la un examen unitar la nivel național:

1. Cazuri în care o notă a fost mărită, cu mai mult de un punct, la contestații în condițiile în care regulamentul cadru de organizare al examenului prevede corectarea lucrărilor pe baza baremelor date publicității (atât pentru corectarea inițială cât și pentru soluționarea contestațiilor)
2. Cazuri în care în urma contestațiilor persoana a primit în plus, cumulat, aproximativ patru puncte (mergând până la 7 puncte)
3. Lista poate continua dar vă las pe voi să le observați.
Cum s-a realizat acest tabel? Pe baza informațiilor publicate pe site-ul INPPA, pur si simplu au fost luate notele din PDF-uri și compilate într-un Excel. Prin urmare, informațiile pot fi coroborate cu cele din tabelele oficiale.

Cum s-a ajuns aici? Din cauza unor dubii apărute cu privire la rezultate. De ce nu sunt evidente în rezultatele finale? Pentru că s-a realizat un tabel consolidat la nivel național fără a se face o listă clară cu soluționarea contestațiilor.
Vreau sa subliniez aici ca nu e un atac la persoanele care a căror note au fost mărite. E drept că la un număr mare de lucrări și corectori există șanse să apară erori dar nu așa de multe și nu așa de grave. Pe aceasta cale menționez că există mici șanse să fi apărut erori și în tabel și îmi cer scuze dacă s-a întâmplat așa. Părerea mea e ca aceste cifre arată că au fost probleme. Părerea voastră v-o faceți singuri. Aici aveti documentul:


Acest mesaj este postat în speranța că aceste date vor circula cât mai mult și cineva se va autosesiza sau, datorită multor sesizări primite nu se va putea cosmetiza problema. La sfârșitul săptămânii se va discuta acest examen, să sperăm măcar că această problema va fi ridicată.
În cazul în care aceste informații vor fi ignorate atât de voi cât și de UNBR, Barouri, INPPA nu îmi rămâne decât să vă urez noroc să vă ajungă lucrarea la corectorul care dă patru puncte în plus și nu patru puncte în minus. Si link-ul:

[ link extern ] /

(Daca apare o reclama cand dati click va rog sa o ignorati si imi cer scuze pentru ea dar e politica site-ului)

Daca aveti probleme cu download-ul si sunteti interesati de aceasta informatie sau pentru informații suplimentare puteți să mă contactați pe adresa:
statistician201138@yahoo.com





Ar fi interesanta si o evaluare statistica asupra sutimilor. Cred ca s-a mers in prea mare proportie pe multiplu de 5. Asta demonstreaza ca majoritatea a fost corectata in mod arbitrar, la norma. Ca idee, organele abilitate ale statului deja au fost sesizate. Succes DNA.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Dureaza atat de mult deoarece costurile recorectarii sunt foarte ridicate iar fondurile sunt dificil de gasit. Va imaginati ca daca recorectarea unei singure contestatii (la o materie) se ridica la 2000 de euro, este foarte greu pentru Inppa sa asigure aceste sume. :D
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
dcp a scris:

gheisha87 a scris:

:) eu sper sa prind 30 de ani, poate asa reusesc sa aflu si eu rezultatele la contestatie.


da da, cu siguranta. nu am nici un dubiu :)


Da, Heidi.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Daca se uita cineva de la inppa pe aici (si eu stiu ca se uita cu ochii cat cepele) am un mesaj pentru voi: dati rezultatele alea odata sa stie si oamenii pe ce lume se afla. Poate facand asta va mai spalati si voi 0,001 % din pacatele pe care le aveti in traista.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
taloblong a scris:

mi se pare corect. eu am o cunostinta avocat care in loc sa se vaite a dat in judecata baroul si a castigat - acum e avocat de 3-4 ani deja ...


Adica a castigat admiterea in profesie ?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
boris1 a scris:

stie cineva unde se recorecteaza?


In Las Vegas. Evident ca in Bucuresti la sediul central al INPPA, de catre aceiasi indivizi. Dar mai conteaza ?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Tut_trademark a scris:

Buna seara,urmăresc acest forum de aproximativ 4 luni si mă adresez celor de pe acest forum dar mai ales celor care au participat la examenul de admitere ca stagiar cu o întrebare simpla...se poate promova examenul de primire in profesie ca stagiar doar cu un bagaj de cunostinte juridice , fără intervenții fără relații cunostinte si bani? Mentionez ca am terminat facultateA si sunt interesat sa mă inscriu si eu la acest examen in următoarea sesiune(oricând ar fi ea organizata). Astept răspunsuri sincere si decente din partea dumneavoastră. Cu stima!



Doar cu un bagaj de cunostinte juridice nu. Trebuie sa ai la tine tot sifonierul de cunostinte juridice ca sa nu mai faci profesia de ras. Asa se zice. Adica trebuie sa inveti atat de mult incat sa nu aiba ce sa mai zica smecherii de la UNBR. Asta chiar in conditiile in care nu devii decat un amarat de stagiar fara drept de semnatura. Dar in curand se va introduce si proba interviului. Punem pariu ?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
xeniaema a scris:

chiar am fost f rea si superficiala , imi pare rau .


De ce sa-ti ceri scuze ? Ai spus bine, pomana se numeste cand argumentul succesului se bazeaza pe ideea ca au intrat prea putini. Speranta pentru un succes meritat este altceva, atunci cand stii ce ai scris acolo si esti bun cu adevarat meriti sa speri. Au disparut revolutionarii si au aparut pomanagii la constestatii ? Sa aiba succes la recorectare doar cei care au fost nedreptatiti, asa cred ca ar fi corect.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Alin Popescu a scris:

Nu neaga nimeni ca oamenii au dreptul sa-si manifeste nemultumirea in ce fel doresc. Daca discuta la subiect si gasesc forme de actiune, atunci nu are nimeni nimic impotriva. Atunci insa cand nemultumirea se exprima radical, cum spuneti dumneavoastra, lucrurile se complica. Pentru ca acest site are o audienta obisnuita sa gaseasca aici dezbateri asupra unor idei interesante, nu exemple de oameni care fura, triseaza la examen sau fac altceva.

Regula de aur la Avocatnet.ro este ca se discuta ideea si nu persoana. Si asta s-a pierdut din vedere in devierea discutiei din ultima vreme.

Nu va pot tine cu forta in Avocatnet.ro, asa cum nu va pot impune propriile mele convingeri. Fiecare dintre noi suntem liberi sa facem ce vrem si sa credem ce vrem. Insa aici, cata vreme oamenii isi manifesta constant dorinta ca siteul sa-si pastreze tinuta si eleganta, regulile sunt reguli, chiar daca nu va plac.

Exemplul cel mai recent este cel al discutiei despre criza si efectele ei:www.avocatnet.ro/content/art...

Eu ma asteptam ca oamenii dezamagiti de rezultate sa intocmeasca aici un plan de actiune prin care sa-si apere drepturile pe care le pretind incalcate. In schimb, au aparut dispute si acuze, mistocareli si balacarei care nu doar ca nu duc niciunde, dar arunca si o imagine urata asupra participantilor la concurs, despre care refuz sa cred ca sunt toti la fel.

Sper ca m-am facut inteles.
Numai bine.


Si eu ma retrag din acest forum. Ii las pe cei in tema sa continue sa discute.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
pepe2011 a scris:

Suntem 3 vizati de omu de la butoane.....
Adevarul doare?
Sau iti taie leafa stapanul???
Nici macar explicatii la mizeriile pe care le faci nu dai.Comportament identic cu al celor de la INPPA.Tocmai de asta ne revoltam....Pentru a nu mai fi indivizi ca cei de la inppa, cei ca tine....
Utopie, nu...Atat timp cat s-au inventat botonelele....manipularea va fi in top.
Pentru cine-l cunoaste pe acest angajat...alin...gratulati-l in live cand va intalniti cu el, asta daca nu va produce o repulsia asa de mare incat.....


Mai usor omule ca nu e chiar asa.