avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Activitate RoxanaCarmen

Activitate RoxanaCarmen

..In conditiile in care se aduc acuze nefondate de tentativa de sustragere de documente, evident in scopul de a concedia pe motiv disciplinar?
Multumesc mult!
Din pacate nu ma aflu in Romania si nu am la dispozitie un certificat medical. M-ar ajuta in schimb un raspuns concret, daca se poate.
Care este intervalul maxim de timp care i se poate acorda unui angajat sa prezinte certificatul medical, din momentul in care acesta anunta ca se afla in concediu medical?

Care sunt consecintele neprezentarii certificatului medical in acest interval de timp?

Este necesar documentul in original sau se poate transmite pe mail/fax?
Multumesc mult.

Cu o zi inainte de a i se inmana decizia de "delegare", mamei i s-a inmanat o convocare la comisia disciplinara pentru data de 10 Noiembrie. Acesteia i-a urmat Decizia de delegare cu efect imediat. Momentan mama se afla in concediu medical pana in data de 12 Noiembrie.

Exista obligatia ca ea sa participe la intalnirea disciplinara in conditiile in care se afla in concediu medical? Se poate lua o decizie in absenta ei (daca se afla in concediu medical)?

Este necesar sa se prezinte la aceasta intalnire disciplinara in conditiile in care, o zi mai tarziu, i s-a inmanat o Decizie de delegare?

Mama ar dori sa conteste acuzele care i se aduc in documentul de Convocare Disciplinara, care este cea mai buna modalitate de a face acest lucru? Este recomandat sa intocmeasca un document cu faptele concrete in prealabil, pe care sa il prezinte la sesiunea disciplinara? Este acceptat un astfel de document?
Multumesc mult pentru informatie si promptitudinea rasunsului. In fapt, felul muncii este schimbat, numai ca acest lucru nu este recunoscut in nici un document. Are vreo importanta acest lucru? Cum poate dovedi ca felul muncii s-a schimbat daca acest lucru nu reiese din nici un document?
Buna ziua,
Mama mea lucreaza ca si contabil pentru o institutie de stat. Aflata in concediu de odihna pentru o zi, la intoarcere a fost chemata in biroul directorului, si, dupa ce acesta i-a adresat injurii fara nici un motiv obiectiv, mamei i s-a inmanat Decizia conform careia a fost "Delegata" la "Administrativ" pe o pozitie de noapte, orar 12 din 24, pentru o perioada de 60 de zile. Momentan noua pozitie implica lucrul la "poarta" de noapte.
In acest timp mama indeplineste o functie diferita aceleia pentru care a fost angajata, nu a fost facut un examen de medicina muncii care sa ateste ca poate munci de noapte, iar directorul sau a dat ordin direct sa nu fie ajutata cu nimic in indeplinirea noilor functii. Mai mult decat atat, decizia a afectat puternic starea ei de sanatate, fiind dusa de urgenta la spital cu tensiune mare dupa aflarea vestii, si stare de depresie ulterioara aflarii vestii.
Decizia nu este rezultatul nici unei cercetari disciplinare sau abateri disciplinare.
Va rog sa ne ajutati cu un sfat, este legala procedura si cum poate fi abordata contestarea acesteia?
Ne puteti recomanda un avocat in acest sens?
Multumesc, astept sfatul dumneavoastra.