Nu demult am achizionat un imobil intr-o curte comuna, apartamentul se afla la etajul unei case, mentionez ca e singurul aparament de pe etaj. Deasupra ap. exist un pod lung cat toata suprafata apartementului meu. Singura cale de acces spre pod este prin casa mea.
Am mai multe cote indivize din dependintele intregului imobil.
Va readau un aspect din contractul de vanzare-cumparare:
Compus din 3 camere de locuit, hol, bucatarie,camara, baie, culoar,w.c si parter hol, toate in corpul B si debara inclusa in corpul A, intregul imobil avand o S.T. de 97,38 mp., precum si din cota indiviza de 25,73% din partile si dependintele intregului imobil, cota indiviza de 4,35% din partile si dependintele corpului A si cota indiviza de 52,35 din partile si dependintele corpului B, aflate in coproprietate fortata si perpetua, impreuna cu dreptul de proprietate asupra terenului situat sub constructia –corp A in suprafata indiviza de 4,60 mp, si dreptul de proprietate asupra terenului situat sub constructia –corp B, in suprafata indiviza de 60, 14 mp.
Spuneti-mi, va rog, cum pot sa obtin dreptul de proprietate (exclusiva, doar eu) asupra podului ?
(E frustrant sa stii ca cineva iti cere acces la pod si trebuie sa treaca pe la tine prin casa.)
Ce inseamna: dreptul de proprietate asupra terenului situat sub contructia corp B, in suprafa indiviza de 60,14mp ? De ce nu scrie coproprietate fortata si perpetua si la acestea ? Am altfel de drepturi aici ?
Cum sa fac sa fie O.K., mentionez ca nu am vecini primitori, deja m-a atentionat ca nu am voie sa parcchez masina in curte/a ( comuna)+ si ca mai vrea acces la pod ca e dr. lui. Printre altele, mi-a spus ca are nevoie si el de debaraua din corpul A, aflata desupra imobilului sau. (NU VA AVEA). Asta ca sa va faceti idee despre vecinii mei...
Va rog, insistent, spuneti-mi, sugerati-mi cum procedez.