avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Activitate romica1

Activitate romica1

Am primit preavizul cu 30 de zile inainte de eliberarea din functie. Incetarea raportului de serviciu a avut ca baza legala art. 97, lit. c ; art. 99, alin. 1, lit. b, alin. 3, alin. 5 din Legea 188/1999. Este legala desfiintarea unui post de inspector asistent si infiintarea a 3 posturi de inspectori superiori? In raspunsul institutiei la contestatia mea apare urmatoarea fraza [In plus va rugam sa observati ca stabilirea structuri organizatorice este un aspect care tine de oportunitatea si nu de legalitatea emiterii uni act administrativ, aspect care asadar, este excusiva competenta a conducerii institutiei respective. Pe calea contenciosului administrativ pot fi verificate numai aspecte ce tin de legalitatea emiterii unui act administrativ si nu aspecte ce tin de oportunitatea emiterii acestuia]. Adica oportunitatea este deasupra legii?
Am detinut o functie publica pina in anul 2011 an in care unitatea si-a reoganizat activitatea prin resctructurare. Compartimentul in care mi-am desfasurat activitaea avea inainte de reoganizare 2 posturi, un post de referent si un post de inspector asistent.
Dupa reorganizare a ramas postul de referent , postul de inspector asistent a disparut din organigrama si au aparut 3 posturi de inspectori superiori. Mentionez ca per total unitatea si-a marit numarul de posturi dupa reorganizare.
Doresc un raspuns la aceasta speta, eventual decizii judecatoresti referitoare la acest subiect