avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... In urma restructurarii institutiei numarul de posturi ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

In urma restructurarii institutiei numarul de posturi a crescut

Am detinut o functie publica pina in anul 2011 an in care unitatea si-a reoganizat activitatea prin resctructurare. Compartimentul in care mi-am desfasurat activitaea avea inainte de reoganizare 2 posturi, un post de referent si un post de inspector asistent.
Dupa reorganizare a ramas postul de referent , postul de inspector asistent a disparut din organigrama si au aparut 3 posturi de inspectori superiori. Mentionez ca per total unitatea si-a marit numarul de posturi dupa reorganizare.
Doresc un raspuns la aceasta speta, eventual decizii judecatoresti referitoare la acest subiect
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
romica1, utilizator
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 18:11, 27 Noiembrie 2011
A-ti primit un preaviz inainte de a fi incetat raprtul Dvs de servici?
In trebuie sa fie mentionat si baza legala potrivit careia v-a incetat raportul de serviciu.
Daca nu s-a redus numarul de posturi,ci dinpotriva s-a marit prin reorganizare,atunci nu inteleg de ce a-ti fost dat afara.
Specificati va rog temeiul legal din actul administrativ de incetare a raportului de serviciu potrivit caruia a incetat raportul Dvs,de serviciu.
Am primit preavizul cu 30 de zile inainte de eliberarea din functie. Incetarea raportului de serviciu a avut ca baza legala art. 97, lit. c ; art. 99, alin. 1, lit. b, alin. 3, alin. 5 din Legea 188/1999. Este legala desfiintarea unui post de inspector asistent si infiintarea a 3 posturi de inspectori superiori? In raspunsul institutiei la contestatia mea apare urmatoarea fraza [In plus va rugam sa observati ca stabilirea structuri organizatorice este un aspect care tine de oportunitatea si nu de legalitatea emiterii uni act administrativ, aspect care asadar, este excusiva competenta a conducerii institutiei respective. Pe calea contenciosului administrativ pot fi verificate numai aspecte ce tin de legalitatea emiterii unui act administrativ si nu aspecte ce tin de oportunitatea emiterii acestuia]. Adica oportunitatea este deasupra legii?
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
romica1, utilizator
Aceste tipuri de evaluare a gradului de necesitate sau oprtunitate a unui post sau altul sunt atributul exclusiv al angajatorului.
Am gasit in practica o speta care o evaluare chiar daca era gresita si rauvoitoare, evaluatorul dorind sanctionarea unui evaluat din motiva de cearta personale fara vreo relevanta in activitatea profesionala a celui evaluat, nu a putut fi anulata in instanta pe motivul ca evaluarea reprezinta atributul exclusiv al evaluatorului.
In Romania se poate orice.
Mai pe inteles e clar ca nu ati mai fost dorit in colectiv de cineva care avea intrare la primar, sau poate chiar de seful institutiei iar cum se stie ca primarul poate sa reorganizeze institutia de cate ori doreste si dupa cum doreste, a facut in asa fel incat postul dvs. sa nu mai existe motivand ca se poate lipsi de acea activitate. Nu cred sa aveti castig de cauza,oriunde v-ati adresa, cu atat mai mult daca se dovedeste ca la data restructurarii dvs. institutia nu avea disponibil un alt post pe masura pregatirii dvs.
Am intalnit personal caz in care s-a pastrat un referent (studii medii - liceu si un curs de calificare de trei luni) si s-a eliberat din functie un inspector (facultate de profil la zi patru ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la promovare iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Doresc sa stiu daca pot promova de pe un post de referent pe un post de inspector daca am facut facultatea inainte sa devin functionar public. ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de preaviz addi68 addi68 Buna ziua. Cum se interpreteaza legal sintagma \\"începând cu data prezentei se eliberează din funcţia de…\\"? Data prezentei semnifica data emiterii ... (vezi toată discuția)
Litigiu pierdut irevocabil de functionarul disponibilizat, care intra in cm. cand inceteaza raportul de serviciu? liana16 liana16 In anul 2010 are loc reorganizarea institutiei prin reducerea numarului de posturi. Au fost reduse 2/3 de posturi. Un functionar public contesta decizia de ... (vezi toată discuția)