avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate mariusctc

Activitate mariusctc

Răspuns la discuția SRLD obiect de activitate
si daca s-ar folosi aceste coduri as putea comercializa tutun si alcool ...???(chiar daca se specifica ca nu se acorda pt astfel de srl-d?)
Discuție SRL-D
Buna seara. Am si eu o nelamurire...daca vreau sa imi deschid un magazin mixt sub forma unui SRL-D, se poate in conditiile in care aceasta activitate este trecuta in codul CAEN 4711 ce cuprinde si comercializare de tutun si bauturi alcoolice, in conditiile in care nu se acorda fonduri pentru comercializarea acestora? Exista vre-o derogare daca eu chiar nu o sa comercializez tutun si alcool in magazin? Sau unde as putea incadra activitatea de comert cu amanuntul cu exceptia produselor din tutun si alcool?
Va multumesc
Răspuns la discuția Penalizari
da, am inteles ca sunt in culpa, dar nu din vina mea...eu am fost s am intrebat de fiecare data daca mai am ceva de platiti. Si consider ca atat timp cat eu raspund pentru greselile facute de mine, si functionarii publici trebuie sa plateasca pentru ale lor. De ce noi, ca simpli cetateni, trebuie sa fim priviti ca niste ,,fraieri'' care trebuiesc sa plateasca pentru greselile functionarolor? Oare legea nu ne poate ajuta cu nimic in acest sens?
Discuție Penalizari
Buna seara,
Vreau sa va cer si voua parerea in legatura cu ceea ce am patit eu, o intamplare pur romaneasca. Deci, detin mai multe proprietati si ca orice cetatean cinstit merg anual sa imi platesc impozitele insa in urma cu cateva zile am primit acasa o instiintare de plata, venita din partea primariei (tipic, o hartie in poarta, nu plic, nu protectie...noroc ca nu ploua) pentru plata impozitelor uneia dintre proprietati pe ultimii 3 ani. Bineinteles ca am cautat chitantele si am realizat ca nu se platise acele impozite si m-am conformat, am mers si am platit acele impozite mai putin penalizarile care erau mai mari decat impozitul. DE CE? Pentru ca am considerat ca atat timp cat pe parcursul celor 3 ani le-am trecut pragul lunar si i-am intrebat daca totul este platit si ei mi-au raspuns de fiecare data ca totul este in regula, nu sunt obligat sa platesc eu pentru prostia...pardon, neglijenta lor. Am vorbit initial cu casierul vietii care mi-a spus ,,SE REZOLVA BOSS, NU PLATESTI PENALIZARI" asta pana am achitat impozitul si am vrut sa platesc impozitele pe 2015 cand...hop!!!!stati ca aveti de plata penalizari. Am intrat in audienta la primar car mi-a raspuns sec: ,,SI CE VREI SA FAC EU ACUM? FA SI TU O SESIZARE CA SA FIE DAR CHIAR NU POT FACE NIMIC, MAI ALES DE CAND CU CALCULATOARELE ASTEA...SI TREBUIE SA PLATEASCA CINEVA. '' CE MA INDRUMATI SA FAC?
SI PE CE TEMEI SA IMI INTEMEIEZ SESIZAREA, EVENTUAL CEREREA DE CHEMARE IN INSTANTA?
Va multumesc
Buna ziua. Eu detin un teren si as vrea sa demarez o afacere cu chinchile , in principal pentru blana lor.Se acorda fonduri de la Uniunea Europeana pentru p astfel de afacere? Daca da,ce acte mi-ar trebuii tinand cont ca eu detin doar terenul si cu cat din suma ar trebuii sa contribui eu?
Va multumesc