stanmcristian
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns.
Dar de ieri si pana astazi se pare ca a mai survenit o modificare, dupa ce sotia mea a pus in tema conducerea cu privire la faptul ca acea atributie nu este conform legii. Asadar conducerea unitatii doreste chiar sa faca o procedura de lucru prin care aceasta atributie ("elibereaza medicamente psihotrope in conf. Legii 339/2005") din fisa postului sa fie "legala"; afirmand ca aceasta procedura ar urma sa acopere asistentii de farmacie in cazul unui control din partea autoritatilor statului (MS, DSP, CJAS sau IGPR).
Din ce imi dau seama, se pare ca conducerea unitatii nu realizeaza care este dimensiunea ilegalitatii pe care o fac sau ce ilegalite ii impune sotiei mele si colegilor ei sa faca.
La aceast moment chiar nu stiu ce sfat as putea sa ii mai dau sotiei mele, astfel incat sa se rezolve problema "in the house".
Eu si sotia mea care este asistent de farmacie la o farmacie cu circuit inchis, avem o nelamurire in ceea ce priveste o mentiune facuta in fisa postului, si anume expresia trecuta la responsabilitati "elibereaza medicamente psihotrope in conf. Legii 339/2005".
Din ce am gasit prin legislatie, singurile persoane care pot elibera astfel de medicamente intr-o farmacie (oricare ar fi forma ei de organizare) este farmacistul/farmacistul sef si doar pe baza unei prescriptii medicale.
Am dori sa stim cat de legala/penala este aceasta responsabiliate din fisa postului.?
Daca as face o sesizare la ITM, s-ar reglementa in vre-un fel situatia?
Va mutlumesc anticipat pentru raspunsuri/lamuriri.
Buna Ziua!
In perioada 03.07.2000 - 26.09.2011 am fost salariat cu contract de munca la 3 angajatori, rezultand de aici o vechime in munca de aprox 11 ani si 2 luni, pentru acesti ani mi-a retinut si virat la bugetul asigurarilor pentru somaj contributia individuala.
Problema mea este urmatoarea la data de 26.09.2011, am incetat raportul de munca la ultimul angajator conf art 65 alin 1 din Codul Muncii; la ultimul angajator am fost angajat de pe 20.03.2007 pana pe 26.09.2011.; si conform adeverintei privind contributia la bugetul asigurarilor de somaj a fost retinuta astfel:
- 09/2011 baza calcul 4016 ron, retinere 20 ron.
- pentru perioada 08/2011 - 07/2010, baza de calcul 1728 ron, respectiv contributie cate 9 ron.
Cu alte cuvinte indemnizatia de somaj se calculeaza astfel: (11*1728 + 4016)/12 * 7% + 375 = 1918.67 * 7% + 375 = 509.30 ron.
La AJOFM [Editat], nu au tinut cond si de baza de calcul aferentei lunii sept 2011, rezultand la un calcula simplu suma de 496 ron adica (12 *1728)*7%+375.
Ce trebuie sa fac pentru a-mi fi recalculata aceasta indemnizatie?