avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate cristiani

Activitate cristiani

Multumesc pentru raspuns.
Copilul este nascut in 2010 si nu pot beneficia de cei 500 Ron
Astept si alte pareri, dar preferabil cu partea din lege care confirme sau infirma sugestia.
Intrucat vremurile sunt asa cum sunt, iar locurile de munca nu sunt aproape deloc sigure, ma gandesc ca ar fi bine sa intru in concediu pentru ingrijire copil pana la 2 ani, conform "Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei."
Doresc sa intru in concediu pentru ingrijire copil pana la 2 ani, intrucart, la compania unde lucrez, se aude ca departamentul unde lucrez se va desfiinta si asta foarte curand.
Intrebarea mea este, daca ma dau astia afara, prin desfiintarea departamentului, mai pot beneficia de concediu pentru ingrijire copil? Mentionez ca sotia nu a beneficiat de el ci doar de zilele de concediu medical si deja a inceput serviciul. Copilul s-a nascut in Dec 2010.
Sau este mai bine sa fac cererea de concediu pentru ingrijire copil, ca sa nu ma prinda desfiintarea departaamentului?
Intrebarea de baza este, daca azi ma dau afara, maine mai pot face cerere de concediu pentru ingrijire copil, si sa beneficiez de cei 2 ani?
Răspuns la discuția Taxa prea mare
De acord cu tine. Dar ceea ce vroiam sa subliniez, era, taxa mult prea mare pentru ceva ce practic nu am platit.
Răspuns la discuția Taxa prea mare
n-are nimeni nici o idee?
:-/
Discuție Taxa prea mare
In urma cu cateva saptamani am cumparat o casa cu terenul aferent. Casa am cumparat-o impreuna cu terenul de la socrii mei. Suprafata terenului este de cca 600 mp iar a locuintei de pe teren de cca 25 mp. Pentru ca este in oras, a fost evaluata la cca 700 mil lei. Pentru ca am luat casa si terenul de la socrii mei, nu am dat nici un ban pentru ele.
Problema aici este. Cum este posibil ca pentru un act de vanzare cumparare in care nimeni nu da si nu primeste bani sa se conceapa o taxa notariala de vanzare cumparere de 42 mil lei. Este normal? Notarul spunea ca si pt donatie si pt vanzare tot banii astia se percepeau. Ma intreb eu, nu cumva pt cazuri de genul asta se plateste o taxa mult mai mica, mai omeneasca, adica care sa acopere "deranjul" notarului?