In urma cu cateva saptamani am cumparat o casa cu terenul aferent. Casa am cumparat-o impreuna cu terenul de la socrii mei. Suprafata terenului este de cca 600 mp iar a locuintei de pe teren de cca 25 mp. Pentru ca este in oras, a fost evaluata la cca 700 mil lei. Pentru ca am luat casa si terenul de la socrii mei, nu am dat nici un ban pentru ele.
Problema aici este. Cum este posibil ca pentru un act de vanzare cumparare in care nimeni nu da si nu primeste bani sa se conceapa o taxa notariala de vanzare cumparere de 42 mil lei. Este normal? Notarul spunea ca si pt donatie si pt vanzare tot banii astia se percepeau. Ma intreb eu, nu cumva pt cazuri de genul asta se plateste o taxa mult mai mica, mai omeneasca, adica care sa acopere "deranjul" notarului?
Spui ca fost evaluata casa la o anumita suma. Suma aceea sunt de parere ca putea fi mai mica, nimeni nu este obligat sa vanda la pretul pietei daca vrea sa vanda mai ieftin un produs sau in cazul de fata un imobil.Mai ales ca vanzarea a fost formala, din cate inteleg.