avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa prea mare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa prea mare

In urma cu cateva saptamani am cumparat o casa cu terenul aferent. Casa am cumparat-o impreuna cu terenul de la socrii mei. Suprafata terenului este de cca 600 mp iar a locuintei de pe teren de cca 25 mp. Pentru ca este in oras, a fost evaluata la cca 700 mil lei. Pentru ca am luat casa si terenul de la socrii mei, nu am dat nici un ban pentru ele.
Problema aici este. Cum este posibil ca pentru un act de vanzare cumparare in care nimeni nu da si nu primeste bani sa se conceapa o taxa notariala de vanzare cumparere de 42 mil lei. Este normal? Notarul spunea ca si pt donatie si pt vanzare tot banii astia se percepeau. Ma intreb eu, nu cumva pt cazuri de genul asta se plateste o taxa mult mai mica, mai omeneasca, adica care sa acopere "deranjul" notarului?
Cel mai recent răspuns: Dimancea , utilizator 18:23, 12 Decembrie 2006
n-are nimeni nici o idee?
:-/
Pai daca este contract de vanzare-cumparare, nu este normal sa platiti taxe?
De acord cu tine. Dar ceea ce vroiam sa subliniez, era, taxa mult prea mare pentru ceva ce practic nu am platit.
Spui ca fost evaluata casa la o anumita suma. Suma aceea sunt de parere ca putea fi mai mica, nimeni nu este obligat sa vanda la pretul pietei daca vrea sa vanda mai ieftin un produs sau in cazul de fata un imobil.Mai ales ca vanzarea a fost formala, din cate inteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vanzare imobile la notariat prea mari ! romanasul romanasul un mic ex: Am o casa de vanzare in sect 2 construita inainte de anul 2000 cu teren aferent. Conform ghidului notarial taxele de vanzare sunt ... (vezi toată discuția)
Poate cumpărătorul să evalueze un teren conform raportului ... IliesIca IliesIca Poate cumpărătorul să evalueze un teren conform Raportului de evaluare notarială? Specific că eu,vânzătorul am cerut un preț al terenului la valoarea ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare teren sub grila notariala ralucabun ralucabun Parintii mei vor sa-mi vanda un teren , terenul este incadrat in grila notariala la 350 lei/mp. Problema este ca daca s-ar dori vanzarea catre o terta persoana ... (vezi toată discuția)