avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate dilimandri

Activitate dilimandri

Răspuns la discuția PF contract cu firma din USA
Merci frumos!

adriandimitriu a scris:

nu, fiindca trebuie sa facturati. ca persoana fizica, puteti sa fiti angajat

Bună ziua! Ca persoană fizică pot face contract de colaborare cu o firma din US pentru prestări servicii remote și anume organizarea ,redenumirea fotografiilor și încărcarea lor în Google Drive,editarea broșurilor și alte operații la contul său din Honeybook, fara să înființez PFA/SRL?
Bună ziua! Am un job in Ro.(cu toate taxele/impozitele plătite) Și un prieten din SUA are o firma la care dorește să l ajut (remote) cu email urile Să răspund clienților,să fac curat prin fotografii,etc. Mă plătește și lucrez cca 2-3h/zi câteva luni. Venitul e variabil și mic...Ce taxe/impozite trebuie să plătesc pentru acest venit suplimentar? Pot plati ca persoană fizică sau trebuie PFA? Mulțumesc frumos!
PS: mi a zis că trebuie să-i completez un formular w8ben (parcă)
Inteleg ca imi recomandati sa o instiintez oficial ca o dau in judecata daca nu rezolva problema.Dar in Articolul 15 e vorba despre elemente din proprietatea comuna (ma gandesc la tevi comune) Ori in situatia mea nu pare sa se potriveasca.
Bun...Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!Va rog sa-mi dati un sfat pt solutionarea situatiei in care ma aflu.Locuiesc la etj 9 din 10.Tavanul din baie are un aspect de wc public,cu pete de rugina, din cauza infiltratiilor de apa de la vecinul de deasupra.Spun infiltratii pt ca nu este chiar o inuntatie,nu i s-a spart vreo teava ci nu are gresie sub cada de baie iar gaura de vizitare a cazii are marginea sub nivelul gresiei,la beton.Astfel ca de cate ori fac baie/spala si fac apa pe gresie,aceasta se scurge (presupun,altfel nu-mi explic) si sub cada unde nu e izolat nicicum.Si asa din cand in cand se mai maresc petele de umezeala de pe tavanul meu.Proprietara a chemat un instalator.Acesta a presupus ca problema este la scurgere si a inlocuit sifonul din plumb.Insa problema persista lucrarea lui nerezolvand-o.Proprietara vrea sa vanda apartamentul si nu mai prezinta interes in rezolvarea amiabila a problemei iar chiriasii nici atat...
Ca sa rezolv cu o asigurare facultativa am intrebat o firma de asigurari daca in situatia mea poate sa-mi ofere vreo asigurare si am primit un raspuns negativ.Ei fac asigurarea pt inundatii,nu infiltratii...
Am gasit apoi Legea nr 230/2007 Articolul 14
"Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu."
"Articolul 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente DIN PROPRIETATEA COMUNA, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu . Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz."
Dar se poate aplica in situatia data,stiind ca nu e o teava comuna sparta?Care sunt pasii?Aceasta lege poate fi folosita doar daca il dau in judecata sau se rezolva prin asociatia de proprietari si cu ajutorul politiei?
O alta solutie neortodoxa dar aplicabila nesimtirii si riscand sa primesc eu amenda pe baza legii de mai sus ar fi sa montez robineti pe coloana de apa si sa le opresc apa...
Ce sfaturi imi puteti da,va rog?
Link uri cu poze : [ link extern ]
[ link extern ]