avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Activitate lili14

Activitate lili14

buna ziua. am un bunic care din vara anului in curs are boala Alzenmeher.in anul 1998 a murit bunica mea.in toamna aceluiasi an el si-a adus in casa o alta femeie cu care in anul 2005 s-a casatorit.bunicu i-a dat mamei mele printr-un certificat de mostenitor incheiat la notar o jumatate din casa si gradina lui(partea bunicii decedate). dupa cativa ani a dat-o pe mama in judecata ca sa iasa din indiviziune.si jumatatea lui care a ramas sa i-o dea prin act de vanzare-cumparare fiicei celei de a doua sotii(in anul 2009). daca el acum a fost diagnosticat cu boala asta care inseamna dementa si nu este o boala care se dobandeste de pe un an pe altul ci treptat in timp ,
intrebarea mea este daca se poate ataca in instanta acel act de vanzare-cumparare facut in anul 2009 fiicei celei de a doua sotii ?
un avocat mi-a spus ca prin acel act ca el este dement se poate anula. un alt avocat a zis sa asteptam sa moara bunicul deoarece costul pt un asemenea proces este mare.
trebuie sa mentionez faptul ca el dadea semne de dementa chiar din anul 2005 cand a dat-o pe mama in judecata pentru iesirea din indiviziune. nu intelegea nimic din ceea ce vorbea judecatorul la tribunal si a facut procura celei de a doua sotii sa-l reprezinte la proces. pe langa faptul ca in acea perioada locuiam in acea casa eu cu mama mea si ne inchidea usa de la intrare (fiind nevoite sa intram pe geam in casa),ne intrerupea curentul,ne inchidea usa de la baie ,de la bucatarie,cauta motive de cearta asa din senin fara sa-i fi facut ceva.
va multumesc anticipat