avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... as vrea un sfat in legatura cu problema mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

as vrea un sfat in legatura cu problema mea

buna ziua. am un bunic care din vara anului in curs are boala Alzenmeher.in anul 1998 a murit bunica mea.in toamna aceluiasi an el si-a adus in casa o alta femeie cu care in anul 2005 s-a casatorit.bunicu i-a dat mamei mele printr-un certificat de mostenitor incheiat la notar o jumatate din casa si gradina lui(partea bunicii decedate). dupa cativa ani a dat-o pe mama in judecata ca sa iasa din indiviziune.si jumatatea lui care a ramas sa i-o dea prin act de vanzare-cumparare fiicei celei de a doua sotii(in anul 2009). daca el acum a fost diagnosticat cu boala asta care inseamna dementa si nu este o boala care se dobandeste de pe un an pe altul ci treptat in timp ,
intrebarea mea este daca se poate ataca in instanta acel act de vanzare-cumparare facut in anul 2009 fiicei celei de a doua sotii ?
un avocat mi-a spus ca prin acel act ca el este dement se poate anula. un alt avocat a zis sa asteptam sa moara bunicul deoarece costul pt un asemenea proces este mare.
trebuie sa mentionez faptul ca el dadea semne de dementa chiar din anul 2005 cand a dat-o pe mama in judecata pentru iesirea din indiviziune. nu intelegea nimic din ceea ce vorbea judecatorul la tribunal si a facut procura celei de a doua sotii sa-l reprezinte la proces. pe langa faptul ca in acea perioada locuiam in acea casa eu cu mama mea si ne inchidea usa de la intrare (fiind nevoite sa intram pe geam in casa),ne intrerupea curentul,ne inchidea usa de la baie ,de la bucatarie,cauta motive de cearta asa din senin fara sa-i fi facut ceva.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 16:00, 16 Noiembrie 2011
e clar!.. va trebuie un avocat istet sa va reprezinte interesele in speta... fara un proces pe care sa il deschideti cat este bunicul in viata nu castigati... parerea mea!
Da, se poate ataca acel contract daca este incheiat cat cand era dement
va recomand sa nu mai asteptati .intentati actiune judecatoreasca cu un avocat bun si daca mi se permite l-asi recomanda pe avovatPetere care din raspunsul dat consider ar fi in masura.
Bunicul dvs.poate dispune de bunurile sale asa cum doreste in timpul vietii.Cat traieste d-lui nu veti avea succes in instanta,ci dupa....Mai mult, e vorba de o nulitate relativa si daca actul s-a incheiat pana la data de azi corespondenta in 2009,a trecut termenul de prescriptie de 3 ani .
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
avvalentina, utilizator
Rectificare cu privire la termenul de prescriptie.Termenul de 3 ani se va implini anul viitor....
daca actul respectiv a fost incheiat de bunicul dvs intr-un moment de luciditate el va fi atacat fara sorti de castig (presupunand ca justitia functioneaza). totodata tineti cont de faptul ca acel contract a fost incheiat in forma autentica in fata unui notar, care a verificat si luat consimtamantul bunicului dvs, deci va revine dvs sarcina de a dovedi ca acesta nu era in deplinatatea facultatilor mintale la momentul respectiv, si nu invers. Cred ca aveti slabe sanse de castig, fara sa intru in considerente de ordin moral, constitutia ii garanteaza bunicului dreptul de a dispune absolut liber si neingradit de bunurile sale.
totusi, daca reusiti sa demonstrati in vreun fel dementa bunicului, consider ca acesta este o cauza de nulitate absoluta, imprescriptibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu clauza de transmitere a dreptului de proprietate grecu975 grecu975 Buna ziua, As dori niste pareri relevante in urmatoarea speta: -bunicii mei au semnat in anul 2002, un contract de intretinere cu clauza de transmitere a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager myryam myryam Buna seara,sunt noua pe acest site si am o mare problema si doresc niste raspunsuri. Tatal avea un frate doar din partea tatalui care a decedat in urma cu 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa Robert007 Robert007 Buna ziua. In anul 2006 a decedat bunica si am mostenit impreuna cu sora mea casa. Actul de mostenire a fost facut pe baza unei copii dupa contract deoarece nu ... (vezi toată discuția)