avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager

Buna seara,sunt noua pe acest site si am o mare problema si doresc niste raspunsuri.
Tatal avea un frate doar din partea tatalui care a decedat in urma cu 2 ani,iar fosta lui concubina a avut "grija" de bunicii mei si in urma cu 1 an si 6 luni au facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager.Pe 15 aprilie 2010 bunicul meu a decedat si atunci am aflat ca bunica (mama vitrega a tatalui meu )se afla internata la un azil de batrani.Am inceput sa adun documente si am toate actele care dovedesc ca bunica mea sufera de dementa ,parkinson si alte boli mentale,iar diagnosticul il are din 09.01.2006.
INTREBAREA MEA ESTE: pot ataca actul de vanzare cumparare si pot avea castig de cauza daca bunica mea era bolnava in momentul semnarii contractului si nu a fost vazuta de catre un medic inainte de a semna?
Buna seara, se poate formula cerere de chemare in judecata pentru nulitatea absoluta absoluta a contractului de vanzare_cumparare pentru lipsa de discernamant la momentul incheierii actului. Se efectueaza o expertiza medicala, se solicita atasarea dosarului notarial, precum si o adresa la medicul de familie pentru a se relata istoricul medical al defunctei.
Va multumesc pentru raspuns,dar bunicul a decedat,bunica se afla internata intr-un azil de batrani privat.De ce acte am nevoie pentru a ataca in instanta?
Si inca o intrebare: daca din actele medicale reiese ca nu avea discernamant, contractul devine nul in instanta?Ce se v-a intampla apoi cu apartamentul si bunurile?Cine v-a intra in posesia lor?
revin in patrimoniul mostenitorilor legali acele bunuri care au apartinut bunicului si partea bunicii va ramane in continuare a ei pana la decesul acesteia
Si ce acte imi trebuie pentru a dechide un proces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager si unul dintre vanzatori bolnav de dementa myryam myryam cam cat dureaza un astfel de proces si daca a mai trecut cineva printr-o situatie similara doresc sa imi spuna cum s-a solutionat. (vezi toată discuția)
Contract întreținere mada.t mada.t Buna seara. Am si eu o intrebare. Am cu bunica mea de 5 ani un contract de intreti ere. Din pacate, cu dansa nu mai pot sa ajung la nici o intelegere si m-am ... (vezi toată discuția)
Cerere adaa_19 adaa_19 buna seara!bunicul meu are 81 ani si traieste in concubinaj.a avut niste caderi psihice acum 1 an.el vrea sai faca doamnei cu care sta contract de vanzare ... (vezi toată discuția)