avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract întreținere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract întreținere

Buna seara. Am si eu o intrebare. Am cu bunica mea de 5 ani un contract de intreti ere. Din pacate, cu dansa nu mai pot sa ajung la nici o intelegere si m-am gandit sa o bag la un azil. Intrebarea mea este. Daca o internez... pot sa pierd ce am dobandit prin uzu fruct viager? Adica mama mea poate sa ma dea in judecata pt bunuri sau ce se poate intampla? Exista vreun risc? Daca asi interna-o?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:08, 12 August 2019
nu prea înțeleg ce are uzufructul viager cu Dvs.? și ce legătură are mama în contractul cu bunica. poate ne mai explicați o dată.
Singura care poate sa ceara rezolutiunea contractului de întreținere pt neindeplinirea obligațiilor asumate este bunica.In ce sens nu va înțelegeți,nu mai dorește să vă ocupați de dânsa,are discernămîntul afectat început de dementa senila,alzhaimer-,va este dvs greu sa va îndepliniți obligatiile?În funcție de raspuns dvs se poate da un sfat pertinent.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Are caci mama are un sfert din casa dupa moartea batranei, iar noi nu suntem in relatii. Iar bunica a in eput sa faca crize, dementa senila. Nu ii place nimic din ceea ce eu o ajut si fac.. si nu mai pot psihic
Doar bunica poate cere rezolutiunea contractului de intretinere pt neindeplinireaa obligatiilor pe care vi le ati asumat.

Spre a putea face acest lucru trebuie sa aiba capacitate de exercitiu, adica sa fie in deplinatatea facultatilor mentale. O puteti interna la un azil daca acest lucru este spre beneficiul ei si daca va permite contractul de intretinere.

Altfel va trebui sa o puneti sub interdictie (daca nu are discernamant) si sa fiti numit legal tutore.

Mama dvs nu poate ataca contractul de intretinere.

Nu pierdeti uzufructul viager desi nu stiu daca va apartine sau el este al bunicii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere făcut cu bunica: o putem duce la un centru de îngrijire vârstnici dacă unul dintre copiii ei nu este de acord? iandar iandar Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Daniela99 Daniela99 Buna ziua tuturor. Ma aflu in urmatoarea situatie si incerc sa vad care ar fi solutia: In 2001 am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager adryan81bz adryan81bz parintii mei au facut cu o bunica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager...in schimbul acestei transmisiuni bunica a cerut sa fie ... (vezi toată discuția)