avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere făcut cu bunica: o putem duce la un centru de îngrijire vârstnici dacă unul dintre copiii ei nu este de acord?

Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica sotiei.Timp de 7 ani am locuit impreuna cu batrana iar dupa aceea am pleca la munca in strainatate.In tot acest timp m-ai exact di 2007 pana in prezent de bunica se ocupa mama sotiei mele care era fica batranei.In acest an mama sotiei a decedat si nu m-ai ieste cine sa vada de baunica.Mentionez ca toate cheltuielile de intretinere a batranei au fost suportate de noi inclusiv lucrari de imbunatatire a confortului.Acum dupa moartea mamei sotiei noi am vrea sa o ducem pe bunica la o casa de batrani tot pe cheltuiala noastra doar ca unul di copii bunici nu este de acord.Ce putem face.Va rog un raspuns cat m-ai repede.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:20, 20 Noiembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Sa aveti grija de ea asa cum v-ati angajat prin contract.
In Romania nu exista case de batrani undeo persoana in varsta sa supravietuiasca cat de cat civilizat as ca e cazul sa va respectati obligatii;le si bunica.
Daca nu va convine atunci puteti sa solicitati rezilierea lui si ... ce ati dat ramane dat.
Intrebarea e: de ce ati facut "cu clauza" de întreținere, daca stati ca veti pleca în străinătate și acum o veti interna intr-un azil?
Ca pana acum, nu dvs ati prestat întreținerea. Iar faptul că ați trimis doar bani ar fi însemnat încheierea unui contract de rentă viageră.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand am facut contractul nu credeam ca o sa plec din tara.In contract scrie ca ii asigur intretinerea nu ca am
grija personalAs m-ai vrea sa mentionez ca bunica are inceput de alzaimer si ca chiar daca as sta in Ro tot nu as putea sta 24 din 24 acasa trebuie sa si muncesc iar bolnavi de alzaimer trebuie asistati 24 din 24
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
iandar, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca in contract scria ca întreținerea trebuie să o asigurați dvs personal.
Nu e tocmai fair să presteze alții întreținerea și în final dvs să dobânditi o casa. Just saying...
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca m-am explicat destul de bine ieu si sotia mea am suportato toate cheltuielile.Daca as angaja pe cineva si il platesc ii ca si cum noi am avea grija,tinand cont ca toate cheltuielile le supotam noi.Am citit m-ai atent contractul si ii un contract de usul fruc viager.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am încheiat împreună cu bunica mea (mama mamei) ... 16swprahz 16swprahz Bună ziua, am încheiat împreună cu bunica mea (mama mamei) un contract de donație cu clauza întreținerii și uzufruct viager, m am mutat la ea ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager URIAS URIAS buna ziua, Cer sfatul dumneavoastra in următoarea problema: O matusa a incheiat în anul 1991 un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ... (vezi toată discuția)
Internare camin de batrani impotriva vointei fuuuuuu fuuuuuu Buna ziua, bunica mea a suferit in vara asta de mai multe afectiuni acute si a stat mai multe luni internata intr-un spital, timp in care nu a vrut deloc sa se ... (vezi toată discuția)